Criteriul National

Scandal de amploare a dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma

 Breaking News
Scandal de amploare a dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma
mai 03
09:36 2016

Hexi Pharma este producătorul de substanțe dezinfectante și lider de piață. Astfel a avut anul trecut contracte de zeci de mii de euro cu Spitalul de Arși, așa cum arată o nouă analiză, care contrazice afirmațiile reprezentanților firmei.

DSC_0488

Hexi Pharma cumpara materia prima printr-o firma offshore, cu un preț de 7 ori mai mare decât cel de piață, scriu cei de la Revista Kamikaze într-un nou articol despre compania aflată în centrul scandalului dezinfectanților diluați din spitale, totul fiind finanțat pe bani europeni.

O ancheta publicata de Catalin Tolontan a dezvaluit ca Hexi Pharma vinde dezinfectanti diluati in peste 300 de spitale din Romania. In urma acestor dezvaluiri, reprezentantii companiei au declarat ca Hexi Pharma nu a avut niciun contract cu Spitalul de Arsi in 2015, anul tragediei din clubul Colectiv.

De asemenea, în perioada 2012-2015, compania Hexi Pharma a avut cu spitalele din București un număr total de 2.482 de contracte cu o valoare totală de 5.998.211,8 de euro, dintre care 2.381 de contracte prin încredințare directă – cu o valoare de 2.016.453,62 de euro și 101 contracte obținute prin licitație – cu o valoare de 3.981.758,18 de euro.

Scandalul a izbucnit dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe site-ul sau o anchetă din care reieșea faptul că dezinfectanții furnizați de Hexi Pharma spitalelor au concentrații mai mici decât cele înscrise pe etichetă.Analize ulterioare au aratat ca este vorba de o concentrație de 10 ori mai micî.

În acest context, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că a fost dispus un control la spitale, iar Hexi Pharma a demarat o anchetă internă.

De asemenea, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că procurorii s-au autosesizat în acest caz.

Din mecanismul off-shore al Hexi Pharma fac parte două companii de spălat bani care apar și în dosarul Petrom Service, se arată în articolul ce poate fi citit integral AICI.

Sursa foto : www.tolo.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro