Criteriul National

Scandal de amploare a dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma

 Breaking News
Scandal de amploare a dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma
mai 03
09:36 2016

Hexi Pharma este producătorul de substanțe dezinfectante și lider de piață. Astfel a avut anul trecut contracte de zeci de mii de euro cu Spitalul de Arși, așa cum arată o nouă analiză, care contrazice afirmațiile reprezentanților firmei.

DSC_0488

Hexi Pharma cumpara materia prima printr-o firma offshore, cu un preț de 7 ori mai mare decât cel de piață, scriu cei de la Revista Kamikaze într-un nou articol despre compania aflată în centrul scandalului dezinfectanților diluați din spitale, totul fiind finanțat pe bani europeni.

O ancheta publicata de Catalin Tolontan a dezvaluit ca Hexi Pharma vinde dezinfectanti diluati in peste 300 de spitale din Romania. In urma acestor dezvaluiri, reprezentantii companiei au declarat ca Hexi Pharma nu a avut niciun contract cu Spitalul de Arsi in 2015, anul tragediei din clubul Colectiv.

De asemenea, în perioada 2012-2015, compania Hexi Pharma a avut cu spitalele din București un număr total de 2.482 de contracte cu o valoare totală de 5.998.211,8 de euro, dintre care 2.381 de contracte prin încredințare directă – cu o valoare de 2.016.453,62 de euro și 101 contracte obținute prin licitație – cu o valoare de 3.981.758,18 de euro.

Scandalul a izbucnit dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe site-ul sau o anchetă din care reieșea faptul că dezinfectanții furnizați de Hexi Pharma spitalelor au concentrații mai mici decât cele înscrise pe etichetă.Analize ulterioare au aratat ca este vorba de o concentrație de 10 ori mai micî.

În acest context, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că a fost dispus un control la spitale, iar Hexi Pharma a demarat o anchetă internă.

De asemenea, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că procurorii s-au autosesizat în acest caz.

Din mecanismul off-shore al Hexi Pharma fac parte două companii de spălat bani care apar și în dosarul Petrom Service, se arată în articolul ce poate fi citit integral AICI.

Sursa foto : www.tolo.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo