Criteriul National

SCANDAL!Secretarul de stat american Rex Tillerson a negat existența unor neînțelegeri cu președintele Trump

SCANDAL!Secretarul de stat american Rex Tillerson a negat existența unor neînțelegeri cu președintele Trump
octombrie 05
10:08 2017

Acest lucru survine după ce postul NBC ar fi susținut că domnul Tillerson ar fi fost la un pas să își dea demisia în iulie și l-ar fi numit pe Trump „idiot” în timpul unei întâlniri privind securitatea națională.

front

Dezmințiri oficiale, probate…și nu prea

„Nu mă voi ocupa de chestiile astea mici”, a spus secretarul, fără a nega ideea pretinsei insulte. De altfel,  Tillerson a convocat o conferință de presă după ce un raport NBC a spus că a considerat c-ar fi trebuit să- și înainteze demisia la începutul acestui an.

El a spus că angajamentul său față de Casa Albă , față de  președintele Donald Trump a fost la fel de puternic ca oricând și că va rămâne cât timp va fi necesar.

Postul american de televiziune NBC a pretins, citând sursele Casei Albe, că domnul Tillerson a trebuit să fie discutat din demisie în iulie.
Din surse, s-ar fi  spus că Donald Trump ar fi fost fost sfătuit de vicepreședintele Mike Pence „cu privire la modalitățile de diminuare a tensiunilor” cu președintele .”
„Vicepreședintele nu a trebuit niciodată să mă convingă să rămân secretar de stat, pentru că nu m-am gândit niciodată să părăsesc postul”, a negat domnul Tillerson.
„Sunt nou la Washington, am aflat că există unii care încearcă să înghită disensiuni pentru a-și promova propriul program, distrugându-i pe alții într-un efort de a submina agenda proprie a președintelui Trump.”

Donald Trump a scris  -o „poveste total falsă … făcută de NBC” și că „are încredere totală în Rex”.
Chiar inainte ca secretarul Tillerson a ajuns să dezmintă și să vorbească, Donald Trump a confirmat, spulberând orice speculație : „Stirile NBC sunt #FakeNews si mai nepotrivite decat cele de pe CNN.Este o rusine (…), nu e de mirare ca ratingurile lor de stiri sunt jos!
De asemenea Donald Trump a vorbit atunci când s-a aflat în Las Vegas, unde a vizitat victimele masacrului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al departamentului de stat Heather Nauert a respins mai târziu remarcile de tipul „moron”, destul de jignitoare, chiar dacă secretarul însuși nu a efectuat-o.

„Secretarul nu a folosit acest tip de limbaj pentru a vorbi despre președintele Statelor Unite”, a spus domnia sa. „El nu folosește acea limbă pentru a vorbi despre nimeni”.
Ea a adăugat că domnul Tillerson a fost precum o „pasăre veche și dură” și a transmis un mesaj celor care ar fi avut grijă să-l vadă că demisionează : „mergeți mai departe și continuați să împingeți – pentru că acest lucru va întări doar hotărârea sa”.

Oricum,președintele SUA a urmărit cu propria sa postare pe Tweeter să lămurească, să detensioneze situația artificial creată, prin calomnia povestirii celor de la NBC, catalogând-o ca fiind „complet respinsă” și că  postul „ar trebui să-și ceară scuze Americii”.

Concluzie

Este puțin neobișnuit ca secretarul personal ” de cabinet” al lui Donald Trumpm să organizeze o conferință de presă ad-hoc, pentru a-și reînnoi efectiv promisiunile de loialitate față de președinte, dar aceasta nu este o președinție obișnuită.Povestea celor de la NBC despre o  presupusă ruptură Tillerson-Trump a atins în mod clar un nerv și a determinat un răspuns administrativ multiplu.
Secretarul de stat a spus de altfel cele mai multe dintre lucrurile potrivite, lăudând președintele ca fiind inteligent și puternic și a negat faptul că a trebuit să fie în postura de a-și prezenta demisia. Cu toate acestea, el nu a negat în mod direct că el a făcut referire la președinte ca la un… „moron”.

În schimb, el a afirmat cu lejeritate, cu naivitate despre modul cum funcționează Washington-ul , care se confruntă cu deceniile sale de experiență în topul unei corporații de miliarde de dolari în afacerea globală a energiei.
Domnul Trump insistă că povestea NBC a fost „complet respinsă”, dar chiar dacă detaliile sunt neapărat negate de Casa Albă, realitatea este că domnul Tillerson și președintele se deplasează frecvent în diferite direcții privind politica externă.
Domnul Rex Tillerson ar putea fi bine situat, după acest intermezzo.Chiar domnia sa a afirmat  că „începe doar”. Atâta timp cât va continua, cu toate acestea, întrebările se vor schimba, numai dacă el poate servi în mod eficient ca un diplomat american de rang înalt și poate fi doar o chestiune de timp…când s-ar putea îndrepta spre ieșirea definitivă in viața politică mondială.

Sursa foto :http://www.abc.net.au

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu