Criteriul National

Scandalul fără sfârșit de la sectorul 1 / Clotilde atac dur la Burduja: Acest personaj detestabil cocoţat în fruntea unei filiale politice istorice

Scandalul fără sfârșit de la sectorul 1 / Clotilde atac dur la Burduja: Acest personaj detestabil cocoţat în fruntea unei filiale politice istorice
august 05
13:52 2022

Scandalul continuă la primăria sectrorului 1. Clotilde Armand îl acuză vineri, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja că blochează din nou digitalizarea primăriei din fonduri europene. Nu este primul conflict de acest gen, la primăria sectorului 1. De la preluarea mandatului de primar, Clotilde Armand a întâmplinat opoziția consilierilor PSD și PNL iar scandalurile s-au ținut lanț.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

De aceasta dată Clotilde Armand prezintă pe pagina sa de Facebook o înregistrare video a unei şedinţe a consiliului local Sector 1 în care consilierii PNL au refuzat să voteze pentru digitalizarea primăriei.

„Iată înregistrarea şedinţei de Consiliu Local al Sectorului 1 de săptămâna trecută şi momentul în care consilierii PNL au refuzat să voteze digitalizarea primăriei din fonduri europene şi alte proiecte fără motiv, la ordinele ministrului Cercetării. Nu mai sunt necesare alte explicaţii. Imaginile vorbesc de la sine. Problema de fond cred că este alta: eu vreau digitalizarea prin fonduri europene, consilierii PNL-PSD vor digitalizare cu fondurile primăriei. Concluzia o trageţi voi. Aşa blochează proiectele comunităţii. Nu ne lăsăm şi voi reveni cu ele până când le vor vota”, a scris edilul.

Armand îl atacă din nou pe liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja catalogându-l „un personaj detestabil cocoţat în fruntea unei filiale politice istorice ajutat doar de moştenirea numelui (fiul unui fost lucrător în comerţul exterior înainte de 1989, membru FSN şi vicepreşedinte Bancorex), a devenit peste noapte ministru fără nici un fel de competenţe în materie de Digitalizare şi Cercetare” .

Postarea de pe Facebook vine după ce consilierii locali ai PNL au reacționat la acuzațiile liderului PNL sector 1, Sebastian Burduja.

În replică , consilierii locali ai PNL o dau în judecată pe Clotilde Armand

În urmă cu o zi, consilierii locali ai PNL Sector 1 au anunţat că o vor chema pe primarul Clotilde Armand în judecată, din cauza ştirilor false „propagate în spaţiul media de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prin armata de troli şi prin funcţionari din aparatul de specialitate plătiţi din bani publici”.

Aceştia susţin că primarul Sectorului 1, printr-un abuz în serviciu săvârşit cu sprijinul funcţionarilor din aparatul de specialitate, refuză cu rea credinţă să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, arătând că acest abuz a fost constatat şi de echipa de control a Instituţiei Prefectului prin raportul din 5 mai, prin care stabileşte şi un plan de măsuri, cu termene şi responsabilităţi concrete. Consilierii locali ai PNL Sector 1 mai susţin că şi acest raport este ignorat de primar.

Armand denunță că PNL a blocat, cot la cot cu PSD, toate proiectele de dezvoltare

Săptămâna trecută, primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză PNL că blochează, „cot la cot cu PSD”, toate proiectele de dezvoltare din sector, iar ordinele „le vin de mai sus”. Ea amenință că în această săptămână va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva consilierilor locali care „sunt împotriva intereselor publice”.

Totodată aceasta le-a cerut locuitorilor din zona Nicolae Titulescu – Banu Manta să meargă la următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) ca să o susţină în demersul de deschidere a parcării de sub Pasajul Basarab, închisă de peste 10 ani.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul