Criteriul National

Scapă eficient de dăunători

Scapă eficient de dăunători
februarie 26
13:30 2018

Indiferent de mediul în care locuim, e posibil ca tot timpul să avem parte și de situații mai neplăcute, cum sunt dăunătorii. În general, dăunătorii sunt viețuitoare (de mai multe tipuri) care ne pricinuiesc probleme prin gospodărie și casă. Prin probleme ne referim atât la distrugerea alimentelor, proviziilor și pantofilor preferați, cât și la atacarea păsărilor din curte.

De mult oamenii încearcă să scape de acești dăunători, însă de cele mai multe ori soluțiile nu sunt prea eficiente și nu sunt pe termen lung.

Un tip de dăunători care pot apărea atât în zonele rulare, cât și în zonele urbane sunt păsările, în special porumbeii. Pe cât de grațioase și frumoase sunt acestea, pe atât de multe probleme pot pricinui pe lângă casă.

Dacă e să ne raportăm la mediul rural, ați putea spune că porumbeii nu fac nimic rău. Ei bine, dar când aceștia atacă culturile sau semințele abia puse în pământ, nu putem spune că fac un lucru benefic plantațiilor noastre.

La bloc, aceștia aduc și mai multe belele. Pe lângă faptul că provoacă sunete înspăimântătoare uneori și mai mereu îi auzim zburând pe acoperiș, porumbeii lasă și foarte multă mizerie în urmă. Dacă le-ai oferit o singură dată mâncare, poți fi sigur că se vor mai întoarce pe pervazul tău și vor face și foarte multă mizerie.

Dacă în mediul rural mai putem improviza câte o sperietoare în speranța că îi vom intimida pe porumbei, la oraș această idee este total exclusă, asta dacă nu vrem să ne speriem vecinii mult prea tare. Și în plus, nici nu am avea unde să amplasăm sperietoarea, dacă ar fi așezată pe vârful blocului ar părea cam ciudat.

Așadar, care ar putea fi cea mai bună soluție pentru a scăpa de porumbei și de toate daunele produse de aceștia?

Soluția stă în folosirea unui aparat anti porumbei. Cum funcționează acesta?

Important de punctat aici este faptul că un astfel de aparat nu rănește în niciun fel păsările. El emite ultrasunete și flashuri luminoase care le deranjează și le provoacă disconfort acestora și astfel vor părăsi zona respectivă.

Aparatul are niște senzori speciali care detectează păsările atunci când acestea intră în raza lui de acțiune. Astfel, pornește ultrasunetele și semnalele luminoase și păsările vor părăsi imediat locul. Sunetele emise nu sunt deranjante pentru om, iar senzorul folosit este de cel mai nou tip.

Acest aparat este cunoscut ca fiind un mod eficient de a speria și îndepărta păsări de pe o suprafață de 85-100 m2. De asemenea, acest dispozitiv mai poate fi folosit și pentru a îndepărta rozătoare și iepuri de pe câmp.

Aparatul poate fi utilizat și în exterior și funcționează cu baterii de 9v sau cu adaptor la priza de 220v. Cu un astfel de aparat poți spune adio păsărilor dăunătoare și daunelor și mizeriei provocate de acestea.

Site-ul fără-dăunători.ro este cel mai mare depozit românesc de aparate anti dăunători și produsele pe care le oferă sunt de o calitate superioară și accesibile oricărui buzunar.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu