Criteriul National

Schimb imaginar de lovituri între Pete Sampras și Novak Djokovic – Ce execuții ar prelua liderul mondial de la legendarul jucător american – Tenis

Schimb imaginar de lovituri între Pete Sampras și Novak Djokovic – Ce execuții ar prelua liderul mondial de la legendarul jucător american – Tenis
noiembrie 10
11:55 2020

Novak Djokovic și Pete Sampras au fost invitații lui Tim Henman, cei trei fiind uniți într-o întâlnire savuroasă cu ajutorul internetului. Sârbul a egalat recordul americanului (acela de a încheia anul pentru a șasea oară pe locul 1), iar cei doi au făcut <schimb de lovituri>.

Între 1993 și 1998, Pete Sampras a dominat tenisul mondial, americanul reușind să încheie de fiecare dată sezonul pe locul 1 în lume.

Recordul său a rezistat până în 2020: Djokovic va încheia sezonul pe prima poziție pentru a șasea oară în carieră (2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020).

Cea mai mare realizare a lui Sampras

„A fi șase ani la rând numărul unu mondial este cea mai bună și cea mai mare realizare din cariera mea” – Pete Sampras.

Ce lovitură ar lua Sampras de la Djokovic

„Vreau odihna lor, îmi iau odihna lor. Mulți oameni îmi spun că ar fi mai greu pentru mine dacă aș juca tenis astăzi, din cauza unor jucători precum Novak. Evident că André (n.r. – Agassi, marele rival al lui Sampras) va fi mereu acolo, să îmi citească toate serviciile, dar cu Novak mi-ar fi foarte dificil, din cauza elasticității sale. Și aș spune, de asemenea, că aș vrea viteza lui” – Pete Sampras, citat de Eurosport.ro.

Ce ar prelua Nole de la Sampras

„Nu m-ar deranja să-mi dau odihna și viteza pentru serviciul și voleurile lui. Ar fi minunat să pot experimenta cu așa ceva” – Novak Djokovic.

Cine este idolul sârbului

„Cu siguranță am început să mă uit la Turneul Campionilor când Pete își juca finalele. Am spus-o de multe ori, Pete este idolul meu din tenis, modelul meu.

Nu pot spune că îl copiez pe Pete pentru că jocul meu este complet diferit, dar îmi place cum s-a descurcat cu presiunea și cum a jucat întotdeauna bine când avea nevoie mai mare nevoie, găsindu-și mereu primul serviciu” – Novak Djokovic.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
3 Novak Djokovic 17
4 Pete Sampras 14
5 Roy Emerson 12
6 Rod Laver / Bjorn Borg 11 etc.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul