Criteriul National

Schimbările anunțate de către Mark Zuckerberg în ceea ce privește platforma Facebook

Schimbările anunțate de către Mark Zuckerberg în ceea ce privește platforma Facebook
noiembrie 22
13:38 2016

103671354-gettyimages-490329518-530x298

Fondatorul retelei sociale Facebook- Mark Zuckerberg-a făcut public planurile pe care le-a dezvoltat în speranța de a combate fenomenul știrilor false de pe site-ul său.

Acestea au devenit ținta controverselor după ce unii dintre utilizatori s-au plâns că informațiile neadevărate de pe rețeaua de socializare ar fi influențat rezultatul alegerilor prezidențiale recente din Statele Unite, informează ediția online a prestigiosului trust britanic de presă BBC.
Astfel, Zuckerberg a publicat detalii despre mai multe proiecte menite să ”ia dezinformarea în serios”.

În plus, bogatul om de afaceri a explicat că Facebook lucrează la șapte propuneri mai „substanțiale, mai robuste” în încercarea de a combate dezinformările, acestea incluzând metode mai eficiente de a detecta și verifica suma de informații, dar și a lansa avertismente cu privire la conținuturile ce se dovedesc a fi eronate, false, menite să creeze haos.

Anterior, ”părintele” acestei platforme sociale Facebook a răspuns criticilor cu privire la știrile false de pe rețeaua sa precizând că peste 99% din conținut este ”autentic”.

În mesajul său recent, miliardarul susține: ”Lucrăm la această problemă de multă vreme și tratăm cu seriozitate această responsabilitate”. Însă, el a adăugat că lucrurile sunt sunt ”complexe, atât din punct de vedere tehnic, cât și filozofic”. Zuckerberg a mai notat că Facebook nu dorește să descurajeze distribuirea de opinii sau să devină ”arbitru al adevărului”.

Cel mai important eveniment a fost victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA din data de 8 noiembrie.Această neașteptată victorie (pentru unii) a declanșat o polemică privind cantitatea și influența informațiilor fanteziste care circulau în mediul online.

Multe voci critice au acuzat cu virulență faptul că pe Facebook în mod special ar fi  circulat multe știri „mincinoase”, „total neconforme cu realitatea” și chiar „tendențioase” care ar fi contribuit chiar decisiv la victoria surpriză a lui Donald Trump, permițând acestora să circule într-un ritm amețitor pe rețeaua de socializare, în perioada campaniei electorale din SUA .

Președintele director general fondator Mark Zuckerberg a respins în mai multe rânduri această idee catalogându-o „destul de nebună”, dar a dezvăluit că utilizatorii sunt mai puțin înclinați să dea click pe linkuri sau să citească articole redistribuite pe rețeaua de socializare dacă acestea nu se aliniază cu opiniile lor personale.

images

De altminteri atât Facebook cât și Google, au anunțat în această săptămână că de acum înainte vor împiedica departamentele lor de publicitate să publice anunțuri pe site-urile care publică informații false și adesea cu caracter senzațional. În consecință, această măsură care le-ar putea sufoca și chiar elinina pe acestea, privându-le de finanțări,- ” ar fi binevenite” notează agenția oficială citată de agerpres.ro.

Redacția ziarului Criteriul Național dimpreună cu toți membrii departamentului salută acest demers și sunt cu totul de acord cu viitoarele măsuri ce se vor lua, cu scopul declarat de a fi veridic, transparent absolut orice  fel de informație prezentă în mediul rețelelor sociale.

Sursa foto : http:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo