Criteriul National

Schimbările anunțate de către Mark Zuckerberg în ceea ce privește platforma Facebook

Schimbările anunțate de către Mark Zuckerberg în ceea ce privește platforma Facebook
noiembrie 22
13:38 2016

103671354-gettyimages-490329518-530x298

Fondatorul retelei sociale Facebook- Mark Zuckerberg-a făcut public planurile pe care le-a dezvoltat în speranța de a combate fenomenul știrilor false de pe site-ul său.

Acestea au devenit ținta controverselor după ce unii dintre utilizatori s-au plâns că informațiile neadevărate de pe rețeaua de socializare ar fi influențat rezultatul alegerilor prezidențiale recente din Statele Unite, informează ediția online a prestigiosului trust britanic de presă BBC.
Astfel, Zuckerberg a publicat detalii despre mai multe proiecte menite să ”ia dezinformarea în serios”.

În plus, bogatul om de afaceri a explicat că Facebook lucrează la șapte propuneri mai „substanțiale, mai robuste” în încercarea de a combate dezinformările, acestea incluzând metode mai eficiente de a detecta și verifica suma de informații, dar și a lansa avertismente cu privire la conținuturile ce se dovedesc a fi eronate, false, menite să creeze haos.

Anterior, ”părintele” acestei platforme sociale Facebook a răspuns criticilor cu privire la știrile false de pe rețeaua sa precizând că peste 99% din conținut este ”autentic”.

În mesajul său recent, miliardarul susține: ”Lucrăm la această problemă de multă vreme și tratăm cu seriozitate această responsabilitate”. Însă, el a adăugat că lucrurile sunt sunt ”complexe, atât din punct de vedere tehnic, cât și filozofic”. Zuckerberg a mai notat că Facebook nu dorește să descurajeze distribuirea de opinii sau să devină ”arbitru al adevărului”.

Cel mai important eveniment a fost victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA din data de 8 noiembrie.Această neașteptată victorie (pentru unii) a declanșat o polemică privind cantitatea și influența informațiilor fanteziste care circulau în mediul online.

Multe voci critice au acuzat cu virulență faptul că pe Facebook în mod special ar fi  circulat multe știri „mincinoase”, „total neconforme cu realitatea” și chiar „tendențioase” care ar fi contribuit chiar decisiv la victoria surpriză a lui Donald Trump, permițând acestora să circule într-un ritm amețitor pe rețeaua de socializare, în perioada campaniei electorale din SUA .

Președintele director general fondator Mark Zuckerberg a respins în mai multe rânduri această idee catalogându-o „destul de nebună”, dar a dezvăluit că utilizatorii sunt mai puțin înclinați să dea click pe linkuri sau să citească articole redistribuite pe rețeaua de socializare dacă acestea nu se aliniază cu opiniile lor personale.

images

De altminteri atât Facebook cât și Google, au anunțat în această săptămână că de acum înainte vor împiedica departamentele lor de publicitate să publice anunțuri pe site-urile care publică informații false și adesea cu caracter senzațional. În consecință, această măsură care le-ar putea sufoca și chiar elinina pe acestea, privându-le de finanțări,- ” ar fi binevenite” notează agenția oficială citată de agerpres.ro.

Redacția ziarului Criteriul Național dimpreună cu toți membrii departamentului salută acest demers și sunt cu totul de acord cu viitoarele măsuri ce se vor lua, cu scopul declarat de a fi veridic, transparent absolut orice  fel de informație prezentă în mediul rețelelor sociale.

Sursa foto : http:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo