Criteriul National

Schimbarile de comportament ale copilului, motive temeinice de a apela la psiholog

Schimbarile de comportament ale copilului, motive temeinice de a apela la psiholog
noiembrie 23
10:22 2017

Rolul de parinte este unul minunat, iar in cele mai multe situatii iubirea purtata copilului este una infinita, dar totodata reprezinta o responsabilitate imensa, care nu se incheie nicidecum odata ce fiul sau fiica trece de varsta majoratului. Iar copilul ramane pentru parinte tot copil toata viata celui care l-a adus pe lume, iar grija purtata acestuia imbraca diverse forme de la o varsta la alta si nu scade in intensitate niciodata. Si relatia dintre copil si parinte trece prin diverse transformari, de la primii ani de viata ai fiului sau fiicei, cand de fapt reprezinta o dependenta totala a celui mic fata de mama si tata, apoi, pe masura ce creste capata noi valente,  care difera in functie de educatia, afectiunea, atentia si comunicarea de care are parte in familie.

Si cum nimeni nu s-a nascut parinte si nu exista nicio scoala care sa-i pregateasca pe adulti sa devina cei mai buni parinti, indiferent de buna lor intentie si de dorinta de a oferi ce e mai bun propriului copil, exista frecvente situatii cand lucrurile ajung sa nu mai functioneze bine intr-o familie si intervin dificultati in relatia copil – parinte, uneori cu consecinte grave.

Observarea unor asemenea probleme, cand parintii nu se mai inteleg sau nu isi mai inteleg copiii, cand remarca schimbari in comportamentul lor obisnuit, fie devin mai retrasi, inchisi in sine, fie extrem de vocali si chiar agresivi in limbaj si gesturi, nu trebuie lasate asa, in asteptarea rezolvarii de la sine, pentru ca sigur nu se va intampla acest lucru. Daca nu este identificata cu siguranta cauza acestor probleme sau nu se identifica o rezolvare in sanul familiei, apelarea la un psiholog poate fi o solutie buna pentru un parinte responsabil.

Specialistul, prin metode specifice, va sti cum sa-l determine pe copil sa se deschida si sa spuna ce anume il supara, il sperie sau il opreste sa revina la starea lui normala. Sedintele de terapie vor putea evidentia, treptat, cauzele dezechilibrului emotional al copilului. In functie de decizia psihologului, sedintele se pot realiza cu copilul si parintii impreuna, dar si separat. Dupa fiecare sedinta de terapie la care copilul va participa singur, psihologul ii va informa pe parinti despre evolutia acestuia si le va da sugestii cu privire la modul cum trebuie sa se comporte fata de el, ce anume trebuie schimbat in atitudinea lor, astfel incat, treptat, relatia lor sa devina din nou una armonioasa, iar comunicarea sa fie una reala si sincera, spre binele tuturor celor din familie.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro