Criteriul National

SCOALA SI BENEFICII-COMPETITIA INTRE LICEE 

aprilie 24
14:49 2015

 

   COMPETITIA INTRE LICEE 

 

Grupul Media Criteriul va lansa in cadrul rubrici ” Educatie si Beneficii ” un program cu caracter recreativ si educativ la care vor putea sa participe activ toate liceele din Constanta , Delta Dunarii , Valea Prahovei si Brasov.

Pentru un inceput se va organiza o competitie intre liceele din Constanta care se va desfasura in felul urmator. Se va lansa o intrebare de genul :”in ce liceu din Constanta credeti ca putem gasi cei mai talentati elevi la limba romana si care au talent pentru a scrie ?”

Dance-Image

 

CUM SE VA DESFASURA COMPETITIA ?

Se va prezenta o lista cu toate liceele si apoi se va da start pentru a vota. La final se vor alege 10 dintre liceele care au primit cele mai multe  voturi .Dupa aceea se vor alege tri licee cu care se va colabora timp de 3 luni in vederea implementarii unor proiecte care vor aduce o serie de avantaje atat elevilor din liceele respective cat si profesorilor care ii vor sprijini in vedere implementarii proiectelor respective. Pentru a se putea oferi posibilitatea ca alte licee sa poata lua revansa , dupa 3 luni se va realiza o noua alegere. Pana atunci dupa ce se va sti care sunt cele trei licee cu care se va colabora  cu profesorii de limba romana impreuna  vor informa si motiva  un grup de elevi din liceul lor sa trimita o poza pentru a se inscrie intr-un nou concurs in care se va alege  un alt grup de elevi care vor urma un curs gratuit de comunicare si apoi vor publica articole in aceasta rubrica denumita „”Scoala si beneficii „”

Cu aceasta ocazia pentru a putea oferi si altor elevi posibilitatea sa participa activ la tot ceea ce se va intampla ,un alt grup de elevi din liceul respectiv vor face o suita de poze care vor fi folosite pentru a ilustra continuturile respective. Avand in vedere interesul pe care acest subiect il va trezi atat in randul elevilor cat si al profesorilor deoarece nimeni nu va dori sa fie ultimul de pe lista vom reveni sa va prezentam alte informatii despre acest subiect. Pana atunc ne puteti ajuta cu sugestii, idei, propuneri si comentariile dumneavoastra pe contul de Facebook al ziarului Criteriul.Va multumesc!

Sursa foto :pbscommunityfoundation.org

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo