Criteriul National

SCOALA SI BENEFICII-LICEELE DIN CONSTANTA POT AJUTA ELEVILOR SA -SI VALORIFICE TALENTUL (Partea I)

aprilie 24
18:52 2015


LICEELE DIN CONSTANTA POT AJUTA ELEVILOR SA -SI VALORIFICE TALENTUL (Partea I)

In acest document vom prezenta un exemplu de felul in care o institutie de invatamant de Arta precum Colegiul National de Arte ” Regina Maria” din Constanta va putea sa valorifice talentul celor care au pasiune pentru pictura  intr-o asemenea maniera incat vor reusi si vor ajuta regiunea Constantei in procesul sau de promovare a turismului  si atragerea de turisti mai ales in diverse weekenduri din lunile august, septembrie si octombrie

 

 

copil-pictand

 

Avand in vedere ca pentru atragerea turistilor straini pe litoral este nevoie sa fie creat produse turistice de anumit fel si care apoi sa fie promovate in strainatate ,elevii Colegiului National de Arte „Regina Maria” din Constanta sub cordonarea profesorilor  de arte plastice vor  putea  realiza o serie de lucrari,care apoi vor fi folosite ca sa promovez e turismul in aceasta regiune si implicit litoralul.

Cum va fi posibil acest lucru ?

Plecand de la premisa ca exista o zicala ce spune ca prima impresie conteaza , atunci elevii de la CNA „Regina Maria” din Constanta vor ajuta pe hotelieri sa surprinda in mod placut pe turisti inca din momentul in care acestia vor sosi in acest areal in asa fel incat sa poata sa aiba ce anume povesti celorlalti prieteni si familiile lor lor si sa se vorbeasca laudativ despre Romania. 
 
In acest scop vor exista mai multe  tipuri de lucrari de pictura ce vor fi facute de catre elevii de la CNA „Regina Maria” din Constanta  si pe care vi-le vom prezenta atat in aceasta rubrica cat si pe viitorul cont de facebook al grupului. 
 
Ca de exemplu  la  una  dintre ele un profesor de instrument de suflat  (ce poate fi de exemplu o trompeta )impreuna cu un alt profesor (elev) specializat in instrumente de percutie vor fi in fruntea unui  asa zise grup de „asalt ” de mare sarbatoare( de grande fiesta) . Acestia vor avea misiunea de a transpune in ritmul si culorile timbrale ale instrumentelor de suflat fiind sutinuti de catre  componenta ritmica – asigurata  de catre  un grup de elevi ce vor folosi  diverse instrumente de percutie  ce vor crea un cadru ideal si exotic permitandu-le elevilor sa cante in timp ce se vor deplasa creandu-se o atmosfera de buna dispozitie si entertaining. 
 
Dar aceasta nu reprezinta chiar tot, deoarece pe langa o serie de alte lucruri care se vor intampla in acelasi context vor fi si alte zeci de evenimente  care ii vor pune in valoare pe cei mai merituosi si talentati elevi ai catedrei de arte plastice. Acestia cor avea ocazia de a realiza o serie de lucrari ce vor avea darul de a-isurprinde atat pe turisti cat si pe reprezentantii  institutilor diplomatice ce cu siguranta ii vor promova pe acesti copii.
 
In urmator material o sa va prezentam mai multe informatie despre toate aceste lucruri.
Pana atunci daca doriti sa lasati o sugestie o puteti face comentand atat aici cat si pe contul de facebook al platformei online Criteriul. Va multumesc!

happy

 

 

Sursa foto : www.sugarshockblog.comwww.tmpress.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro