Criteriul National

SCOALA SI BENEFICII-LICEELE DIN CONSTANTA POT AJUTA ELEVILOR SA -SI VALORIFICE TALENTUL (Partea I)

aprilie 24
18:52 2015


LICEELE DIN CONSTANTA POT AJUTA ELEVILOR SA -SI VALORIFICE TALENTUL (Partea I)

In acest document vom prezenta un exemplu de felul in care o institutie de invatamant de Arta precum Colegiul National de Arte ” Regina Maria” din Constanta va putea sa valorifice talentul celor care au pasiune pentru pictura  intr-o asemenea maniera incat vor reusi si vor ajuta regiunea Constantei in procesul sau de promovare a turismului  si atragerea de turisti mai ales in diverse weekenduri din lunile august, septembrie si octombrie

 

 

copil-pictand

 

Avand in vedere ca pentru atragerea turistilor straini pe litoral este nevoie sa fie creat produse turistice de anumit fel si care apoi sa fie promovate in strainatate ,elevii Colegiului National de Arte „Regina Maria” din Constanta sub cordonarea profesorilor  de arte plastice vor  putea  realiza o serie de lucrari,care apoi vor fi folosite ca sa promovez e turismul in aceasta regiune si implicit litoralul.

Cum va fi posibil acest lucru ?

Plecand de la premisa ca exista o zicala ce spune ca prima impresie conteaza , atunci elevii de la CNA „Regina Maria” din Constanta vor ajuta pe hotelieri sa surprinda in mod placut pe turisti inca din momentul in care acestia vor sosi in acest areal in asa fel incat sa poata sa aiba ce anume povesti celorlalti prieteni si familiile lor lor si sa se vorbeasca laudativ despre Romania. 
 
In acest scop vor exista mai multe  tipuri de lucrari de pictura ce vor fi facute de catre elevii de la CNA „Regina Maria” din Constanta  si pe care vi-le vom prezenta atat in aceasta rubrica cat si pe viitorul cont de facebook al grupului. 
 
Ca de exemplu  la  una  dintre ele un profesor de instrument de suflat  (ce poate fi de exemplu o trompeta )impreuna cu un alt profesor (elev) specializat in instrumente de percutie vor fi in fruntea unui  asa zise grup de „asalt ” de mare sarbatoare( de grande fiesta) . Acestia vor avea misiunea de a transpune in ritmul si culorile timbrale ale instrumentelor de suflat fiind sutinuti de catre  componenta ritmica – asigurata  de catre  un grup de elevi ce vor folosi  diverse instrumente de percutie  ce vor crea un cadru ideal si exotic permitandu-le elevilor sa cante in timp ce se vor deplasa creandu-se o atmosfera de buna dispozitie si entertaining. 
 
Dar aceasta nu reprezinta chiar tot, deoarece pe langa o serie de alte lucruri care se vor intampla in acelasi context vor fi si alte zeci de evenimente  care ii vor pune in valoare pe cei mai merituosi si talentati elevi ai catedrei de arte plastice. Acestia cor avea ocazia de a realiza o serie de lucrari ce vor avea darul de a-isurprinde atat pe turisti cat si pe reprezentantii  institutilor diplomatice ce cu siguranta ii vor promova pe acesti copii.
 
In urmator material o sa va prezentam mai multe informatie despre toate aceste lucruri.
Pana atunci daca doriti sa lasati o sugestie o puteti face comentand atat aici cat si pe contul de facebook al platformei online Criteriul. Va multumesc!

happy

 

 

Sursa foto : www.sugarshockblog.comwww.tmpress.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo