Criteriul National

Școala vieții…

Școala vieții…
februarie 29
23:46 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

menghina
 Este o forma de invatamant "La Purtator". Originala , dependenta de ceilalti si mereu adaptata realitatilor impuse de vremurile in care traieste cursantul.*
 Cursurile incep in ziua de nastere a fiecaruia si au durata vietii terestre a "elevului".
 Numarul cursantilor este variabil, intrucat unul naste , altul moare...

 Profesorii sunt numerosi si specializati , dupa cum urmeaza :

 1. cei naturali : parintii, bunicii , fratii si surorile; 
 
 2. oficialii: "Partidul " care aproba si impune programa pentru realizarea egalitatii si uniformitatii intre elevi, temelie a "pacii sociale ";
invatatorul, profesorii;  

 3. neoficialii : "Nevoia" -profesor emerit transdisciplinar, "Foamea"- cel mai bun bucatar, Speranta in asociere cu Iluzia, "Frica"-mama disciplinei sociale si a lipsei initiativei ,
"Credinta"-temelia adevarurilor pentru care nu se cer dovezi, si, cate altele.
  Specializarile scolii vietii : infinite, plecand de la premisa ca
 fiecare cursant este "unic"si traieste intr-un mediu"personalizat".*

 Examinatori : realitatile de zi cu zi .
  Curricula scolara este autoimpusa si redactata de catre fiecare elev atunci cand ii trebuie , dupa principiul "Menghinei": programa se strange sau se extinde in functie de scopul urmarit.
  Metoda de predare : este veche- noua , mijloacele publice folosite(de la care nu ai unde sa fugi) urmaresc imprimarea in mintea elevului a ceea ce nu-i va trebui vreodata.
  Eficienta scolii se masoara dupa indicatorul : cum ai reusit in meseria de "Om in lume".*
 Sanctiunile scolare le aplica doar VIATA , individual, fara drept de recurs, cu amendamentul ca cel sanctionat este reabilitat de drept atunci cand va conjuga cu prioritate verbul "a fi " si-i va pasa de ceilalti.*
  Autoevaluarea este singura modalitate de apreciere a eficientei cursurilor, audit facut de fiecare in momentele de cumpana.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto :www.formula-as.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro