Criteriul National

Școala vieții…Partea a Doua

Școala vieții…Partea a Doua
martie 10
08:53 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

citat

Nu ma obligați să fiu PREMIANT !
 
   Este strigătul ” surd” al multor elevi cărora parinții le impun să ia mult rîvnitul „premiu la școală.” Vă rog să faceți liniște….Numai așa putem să le auzim zbuciumul interior !
    Părinții  în majoritatea cazurilor, vor să dea copiilor  ceea ce ei n-au avut : o viață ușoară și îndestulată. În schimb, le impun cu o anumită tărie și vehemență standardul de a fi PREMIANȚI la școală .
 Da, premianți la școala noastră românească, tradițională și ruptă complet de cealaltă școală adevarată- ȘCOALA VIEȚII  ! 
   Iar, dacă aveți curioyitatea și încercați să-i întrebați pe acești părinți „ambițioși”de ce vor ca fii și fiicele lor să fie premianți , în opt din zece cazuri fiecare  va răspunde invariabil : „să mă facă mândru , să vadă și ceilalți valoarea familiei noastre „!
    Oare acesta să fie scopul frecventării cursurilor scolare, fala părinților?
  Nu am fost premiant și nici prin cap nu le-a trecut părintților mei așa ceva, cu toate că venisem în lumea noastră „mobilat „corespunzător și înzestrat de Bunul Dumnezeu cu o VOINȚĂ puternică .    Atunci , dar și acum am văzut în elevul care avea 10 pe linie un copil chinuit și limitat .
 Nu cunosc PREMIANȚI care au reușit în Viață . Mediocritatea a devenit constanta vieții lor.
   Programa scolara este ceva impus ,  făcută parcă pentru profesori , nu permite elevului să întrebe și să se întrebe, pur și simplu i se cere să memoreze mecanic și să reproducă. Așa zisa creativitate se rezumă la teme care se găsesc „la liber” și pe internet, efortul fiind acela în care doar trebuie să-i… dai un alt titlu și să ți-l semnezi, ca și cum ar purta numele tău. Sunt și aici alții care oferă aceste „servicii’.
 
   PĂRINȚI ! 
 Dacă vă iubiți copiii , dați-le voie să crească ! Cum ? 
La școală să-și facă temele impuse (n-avem încotro, deoarece Politicul a hotărât asta !) pentru a lua nota de promovare! Pentru cel puțin două discipline , pentru care au înclinații, cereți-le să fie performanți- să caute , să se întrebe și să știe foarte bine elementele esențiale. 
    Nu lăsați copiii fără un program zilnic ! Muncă , odihnă și relaxare . Daca dumneavoastră nu vă îngrijiți de modul cum folosesc timpul, în cele mai multe situații, alții le vor face programul, după propriile interese ( cu plecări când se lasa seara…). Să nu vă mirați că fata sau băiatul dumneavostră nu vă mai ascultă . Autoritatea părintească trebuie exercitată numai în interesul superior al copilului, dar exercitată în concret , 24 de ore din 24 !  Numai așa dovediți că vă iubiți copii și de asemenea manieră îi pregătiți pentru meseria de „Om în Lume „.  
   Nu vă abandonați  rolul de părinte înainte de vreme !
Cu răbdare și înțelegere puteți fi prietenul copilului dumneavoastră. Iertați greșeala, dar urmăriți să nu o repete . Nu-l finanțați peste nevoile stricte. Face sau nu face ce trebuie, tot dumneavostră îl premiați mereu. Când va fi aruncat în vâltoarea vieții , cu siguranță o să vă adreseze reproșuri grave că l-ați „abandonat”școlii și nu l-ați ajutat să învețe fundamentele vieții .
 
    Niciodată nu-i prea târziu să „jucați” serios și deplin rolul de PĂRINTE ! 

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto : citatecelebredotnet.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro