Criteriul National

Scrisoare adresată Președintelui ales al României, domnul Klaus Johannis

martie 27
13:58 2015

klaus-iohannis-celebrates-victory-465x390

Scrisoare adresată Președintelui ales al României, domnul Klaus Johannis

Domnule Președinte, asist cu stupoare la mocirla in care se zbate România și sunt convins că și dumneavoastră la fel. Asistați. E inutil să vă spun că apelurile dumneavoastră la respectarea justiției și a statului de drept adresate parlamentului, sunt parte integrantă a zicalei ,,câinii latră, caravana trece”. Nu mai încercați, nu asta e soluția. Soluția este dizolvarea acestui parlament corupt și mincinos care pătează istoria României in așa măsură ca dacă nu sesizăm Guiness Book se sesizează ei din oficiu pentru recordul de corupți într-un parlament al unui stat civil.
Așadar, va cer hotărât în calitate de cetățean al României, să salvați poporul care v-a ales. Probabil mi-ați răspunde că nu e atât de simplu, că nu sunt toți corupți ci doar cei a căror vinovăție e dovedită în justiție. Eu v-aș răspunde că nu mai avem răbdare. Au avut timp 25 de ani să dovedească buna credință și nevinovăția. Nu au facut-o. Așadar, repet: DIZOLVAȚI PARLAMENTUL, găsiți o cale, nu știu, referendum, televot, ordonanță, orice că nu mă pricep dar găsiți o cale. Scrieți o pagină nouă și dreaptă a acestei țări, de aceea v-am ales. Haideți să construim împreună un nou record. Haideți sa construim împreună, dumneavoastră și noi poporul, cel mai curat și onest parlament din Europa, doar sunteți obișnuit cu recordurile.
Sincer ne-am săturat să fim abandonați de ambulanțe pe câmp, să nu găsim abecedare pe bănci în prima zi de școală, să primim 8 euro alocație de stat pentru copiii noștri. Și știți ce? Acei 8 euro nu îi vrem. Vrem să avem un salariu care să ne permită să ne lipsim de ei.
Am ajuns la oribila concluzie că acești politicieni care pretind că ne reprezintă în parlament în timp ce dorm sau vizionează filme porno pe smartphone-uri, ne-au furat trecutul alungându-ne în alte țări pentru pâinea zilnică. Ne-au furat prezentul prin fraude fiscale colosale demne de record și ne-au furat și viitorul domnule președinte. Au furat viitorul copiilor noștri. Au tăiat pădurile țării. Au lipsit pe copiii noștri de prima carte, prima piatră de la temelia educației lor.
Credeți că nu e de ajuns? Aș putea continua la nesfârșit sau aș putea scrie cartea ,, Istoria corupției de la origini și până in prezent”.
Consider că sunt lucruri pe care le știți deja. Și vă rog să nu mă înțelegeți greșit, nu mă deranjează persoanele care au trei lingouri de aur în safe. Mă deranjează modul în care le-au obținut. Mă deranjează că suntem sclavii băncilor, mă deranjează că nu mai suntem noi, poporul român, primul producător de petrol din Europa, de pe urma căruia să trăim decent, mă deranjează că cele mai sălbatice păduri din Europa ajung în gaterele din Austria pentru a îmbogăți câțiva parlamentari. Și ar mai fi vreo mie de lucruri care mă deranjează.
Haideți să începem din nou. Haideți să mergem pas cu pas spre o viață normală. Atât vă cer, o viață normală. O viață normală care a devenit imposibilă datorită acestui parlament pe care noi trebuie să-l eliminăm. Să-l eliminăm pentru că vrem să trăim în casele bunicilor noștri reconstruind vatra românească. Pentru că de aici, de la această vatră ne putem forma si educa copiii sau ajuta părinții.
Am să închei această scrisoare rugându-va să faceți ceva pentru poporul român. Rugându-va să faceți ce noi, poporul umilit, înfometat și rătăcit am face-o într-un mod nu tocmai pașnic împinși de disperare și sărăcie. Faceți-o dumneavoastră domnule Președinte. Fiți dumneavoastră eroul de care avem nevoie. Fiți dumneavoastră eroul din cărțile de istorie ale strănepoților noștri.

Cu speranță, Ciprian Cazacu

 

Sursa foto : www.evz.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo