Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne
martie 25
08:46 2017
„Frica cea de toate zilele”
1
 
 Domnule Ministru al Afacerilor Interne,
   Revendicările salariale ale poliţiştilor , susţinute şi prin manifestări în stradă, se vor a fi rezolvate pe baza cifrelor , a surselor de finanţare.
   În interesul cetăţeanului propun să se plece la negocieri de la eficienţa activităţii fiecărui poliţist.
  În susţinerea afirmaţiei , aduc un exemplu concret : în orăşelul unde trăiesc, într-un bloc situat lângă alte blocuri şi zeci de case, timp de patru nopţi şi zile , la intervale de 2-3 săptămâni, ocupanţii unui apartament de la parter tulbură grav liniştea şi viaţa a sute de persoane prin muzică la maxim, răcnete s.a. Echipajele de poliţie şi ,separat ale jandarmeriei.,au trecut de zeci de ori prin zonă fără să intervină. Ca de obicei, nu văd şi nu aud !
 
De ce n-aţi sunat la poliţie ? … este întrebarea firească.
    DE FRICĂ !
Experienţele  dovedesc ca prima „grijă” a poliţistului care vine la faţa locului este să spună contravenienţilor cine a reclamat la poliţie.
  Cine-l apăra pe cel care a cerut ajutor de la organul de stat plătit să asigure ordine, de teroare ce se va exercita asupra lui de către cei amendaţi ? 
 
   Iată de ce în astfel de localităţi nu s-au înregistrat evenimente deosebite !
 
   Doreşte MINISTRUL să cunoască realitatea din teren sau e mulţumit cu cifrele statistice bazate pe astfel de date primare ?
 
  Dacă se vrea cunoaşterea realităţilor din teren , înfiinţati un telefon , o adresă de e-mail prin care să primiţi semnale despre evenimente „ascunse”cu grijă de poliţiile locale. Numai aşa veţi avea o imagine corectă a câmpului dumneavoastră de activitate.
 
    Domnule MINISTRU !  Milioanele de oameni corecţi vor crede numai în fapte !
Sursa foto cn.stockfresh.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo