Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne
martie 25
08:46 2017
„Frica cea de toate zilele”
1
 
 Domnule Ministru al Afacerilor Interne,
   Revendicările salariale ale poliţiştilor , susţinute şi prin manifestări în stradă, se vor a fi rezolvate pe baza cifrelor , a surselor de finanţare.
   În interesul cetăţeanului propun să se plece la negocieri de la eficienţa activităţii fiecărui poliţist.
  În susţinerea afirmaţiei , aduc un exemplu concret : în orăşelul unde trăiesc, într-un bloc situat lângă alte blocuri şi zeci de case, timp de patru nopţi şi zile , la intervale de 2-3 săptămâni, ocupanţii unui apartament de la parter tulbură grav liniştea şi viaţa a sute de persoane prin muzică la maxim, răcnete s.a. Echipajele de poliţie şi ,separat ale jandarmeriei.,au trecut de zeci de ori prin zonă fără să intervină. Ca de obicei, nu văd şi nu aud !
 
De ce n-aţi sunat la poliţie ? … este întrebarea firească.
    DE FRICĂ !
Experienţele  dovedesc ca prima „grijă” a poliţistului care vine la faţa locului este să spună contravenienţilor cine a reclamat la poliţie.
  Cine-l apăra pe cel care a cerut ajutor de la organul de stat plătit să asigure ordine, de teroare ce se va exercita asupra lui de către cei amendaţi ? 
 
   Iată de ce în astfel de localităţi nu s-au înregistrat evenimente deosebite !
 
   Doreşte MINISTRUL să cunoască realitatea din teren sau e mulţumit cu cifrele statistice bazate pe astfel de date primare ?
 
  Dacă se vrea cunoaşterea realităţilor din teren , înfiinţati un telefon , o adresă de e-mail prin care să primiţi semnale despre evenimente „ascunse”cu grijă de poliţiile locale. Numai aşa veţi avea o imagine corectă a câmpului dumneavoastră de activitate.
 
    Domnule MINISTRU !  Milioanele de oameni corecţi vor crede numai în fapte !
Sursa foto cn.stockfresh.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro