Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne
martie 25
08:46 2017
„Frica cea de toate zilele”
1
 
 Domnule Ministru al Afacerilor Interne,
   Revendicările salariale ale poliţiştilor , susţinute şi prin manifestări în stradă, se vor a fi rezolvate pe baza cifrelor , a surselor de finanţare.
   În interesul cetăţeanului propun să se plece la negocieri de la eficienţa activităţii fiecărui poliţist.
  În susţinerea afirmaţiei , aduc un exemplu concret : în orăşelul unde trăiesc, într-un bloc situat lângă alte blocuri şi zeci de case, timp de patru nopţi şi zile , la intervale de 2-3 săptămâni, ocupanţii unui apartament de la parter tulbură grav liniştea şi viaţa a sute de persoane prin muzică la maxim, răcnete s.a. Echipajele de poliţie şi ,separat ale jandarmeriei.,au trecut de zeci de ori prin zonă fără să intervină. Ca de obicei, nu văd şi nu aud !
 
De ce n-aţi sunat la poliţie ? … este întrebarea firească.
    DE FRICĂ !
Experienţele  dovedesc ca prima „grijă” a poliţistului care vine la faţa locului este să spună contravenienţilor cine a reclamat la poliţie.
  Cine-l apăra pe cel care a cerut ajutor de la organul de stat plătit să asigure ordine, de teroare ce se va exercita asupra lui de către cei amendaţi ? 
 
   Iată de ce în astfel de localităţi nu s-au înregistrat evenimente deosebite !
 
   Doreşte MINISTRUL să cunoască realitatea din teren sau e mulţumit cu cifrele statistice bazate pe astfel de date primare ?
 
  Dacă se vrea cunoaşterea realităţilor din teren , înfiinţati un telefon , o adresă de e-mail prin care să primiţi semnale despre evenimente „ascunse”cu grijă de poliţiile locale. Numai aşa veţi avea o imagine corectă a câmpului dumneavoastră de activitate.
 
    Domnule MINISTRU !  Milioanele de oameni corecţi vor crede numai în fapte !
Sursa foto cn.stockfresh.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo