Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată lui Serghei Lavrov de către Eugen Tomac

Scrisoare deschisă adresată lui Serghei Lavrov de către Eugen Tomac
septembrie 30
14:42 2016

cumintenia-pamantului   eugen-tomac-deschis-birou-parlamentar-chisinau

Eugen Tomac e de părere că ” Brâncuși e al tău, așa cum și țara aceasta este a ta!”

Preşedintele executiv al partidului Mişcarea Populară susţine ideea conform căreia Federeaţia Rusă a trecut la un alt nivel. „De la mesaje timide, expediate eventual prin intermediari, Rusia a trecut la recitaluri solo instigatoare şi ostentative. De ce Rusia îşi permite astăzi să fie tot mai agresivă? ”

Pe adresa redacţiei, dar şi în spaţiul virtual circulă o scrisoare deschisă adresată domnului Serghei Lavrov vis a vis de lucrarea de geniu a lui Constantin Brâncuşi-Cuminţenia Pământului.

Pentru justeţe, vă reproducem ad integrum textul acestui document :

 

 

„Astăzi se încheie campania de donații „Brâncuşi e al meu” pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului”, o inițiativă în jurul căreia s-au solidarizat toți românii.

Federația Rusă a simțit însă că este un moment tocmai potrivit pentru a transmite un mesaj politic plin de dispreț. Materialul video, lansat odată cu anunțul donației extrem de „generoase” de 100 de euro, nu face decât să demonstreze din nou ostilitatea Moscovei față de România.

Denaturarea cu bună știință a istoriei noastre este o ofensă care nu poate fi tolerată. În numele tuturor românilor care s-au simțit jigniți de gestul Ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, consider că returnarea celor 100 de euro, reprezentând donația statului rus, este cel mai corect gest de răspuns.

Totodată, i-am adresat o scrisoare ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în care solicit, în schimb, returnarea Tezaurului românesc aflat la Moscova. Atât scrisoarea, cât și banii au fost transmişi astăzi, în ultima zi de donație, tocmai pentru a nu risca reîntoarcerea unui dar nedorit. ”

scrisoare

Sursa foto :  www.rfi.ro ,www.wall-street.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro