Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată lui Serghei Lavrov de către Eugen Tomac

Scrisoare deschisă adresată lui Serghei Lavrov de către Eugen Tomac
septembrie 30
14:42 2016

cumintenia-pamantului   eugen-tomac-deschis-birou-parlamentar-chisinau

Eugen Tomac e de părere că ” Brâncuși e al tău, așa cum și țara aceasta este a ta!”

Preşedintele executiv al partidului Mişcarea Populară susţine ideea conform căreia Federeaţia Rusă a trecut la un alt nivel. „De la mesaje timide, expediate eventual prin intermediari, Rusia a trecut la recitaluri solo instigatoare şi ostentative. De ce Rusia îşi permite astăzi să fie tot mai agresivă? ”

Pe adresa redacţiei, dar şi în spaţiul virtual circulă o scrisoare deschisă adresată domnului Serghei Lavrov vis a vis de lucrarea de geniu a lui Constantin Brâncuşi-Cuminţenia Pământului.

Pentru justeţe, vă reproducem ad integrum textul acestui document :

 

 

„Astăzi se încheie campania de donații „Brâncuşi e al meu” pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului”, o inițiativă în jurul căreia s-au solidarizat toți românii.

Federația Rusă a simțit însă că este un moment tocmai potrivit pentru a transmite un mesaj politic plin de dispreț. Materialul video, lansat odată cu anunțul donației extrem de „generoase” de 100 de euro, nu face decât să demonstreze din nou ostilitatea Moscovei față de România.

Denaturarea cu bună știință a istoriei noastre este o ofensă care nu poate fi tolerată. În numele tuturor românilor care s-au simțit jigniți de gestul Ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, consider că returnarea celor 100 de euro, reprezentând donația statului rus, este cel mai corect gest de răspuns.

Totodată, i-am adresat o scrisoare ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în care solicit, în schimb, returnarea Tezaurului românesc aflat la Moscova. Atât scrisoarea, cât și banii au fost transmişi astăzi, în ultima zi de donație, tocmai pentru a nu risca reîntoarcerea unui dar nedorit. ”

scrisoare

Sursa foto :  www.rfi.ro ,www.wall-street.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo