Scrisoare deschisă adresată lui Serghei Lavrov de către Eugen Tomac

septembrie 30
14:42 2016

cumintenia-pamantului   eugen-tomac-deschis-birou-parlamentar-chisinau

Eugen Tomac e de părere că ” Brâncuși e al tău, așa cum și țara aceasta este a ta!”

Preşedintele executiv al partidului Mişcarea Populară susţine ideea conform căreia Federeaţia Rusă a trecut la un alt nivel. „De la mesaje timide, expediate eventual prin intermediari, Rusia a trecut la recitaluri solo instigatoare şi ostentative. De ce Rusia îşi permite astăzi să fie tot mai agresivă? ”

Pe adresa redacţiei, dar şi în spaţiul virtual circulă o scrisoare deschisă adresată domnului Serghei Lavrov vis a vis de lucrarea de geniu a lui Constantin Brâncuşi-Cuminţenia Pământului.

Pentru justeţe, vă reproducem ad integrum textul acestui document :

„Astăzi se încheie campania de donații „Brâncuşi e al meu” pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului”, o inițiativă în jurul căreia s-au solidarizat toți românii.

Federația Rusă a simțit însă că este un moment tocmai potrivit pentru a transmite un mesaj politic plin de dispreț. Materialul video, lansat odată cu anunțul donației extrem de „generoase” de 100 de euro, nu face decât să demonstreze din nou ostilitatea Moscovei față de România.

Denaturarea cu bună știință a istoriei noastre este o ofensă care nu poate fi tolerată. În numele tuturor românilor care s-au simțit jigniți de gestul Ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, consider că returnarea celor 100 de euro, reprezentând donația statului rus, este cel mai corect gest de răspuns.

Totodată, i-am adresat o scrisoare ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în care solicit, în schimb, returnarea Tezaurului românesc aflat la Moscova. Atât scrisoarea, cât și banii au fost transmişi astăzi, în ultima zi de donație, tocmai pentru a nu risca reîntoarcerea unui dar nedorit. ”

scrisoare

Sursa foto :  www.rfi.ro ,www.wall-street.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional