Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată tuturor „Primarilor eterni” de pe cuprinsul Patriei

Scrisoare deschisă adresată tuturor „Primarilor eterni” de pe cuprinsul Patriei
martie 04
08:33 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

scrisoare

 Dragi foşti, actuali sau viitori „primari eterni”,

 
   Atunci când aud că un semen de al nostru , câştigător ,din vremuri „imemoriale”, a funcţiei de Primar ,doreste să rămână „veşnic” într-un astfel de fotoliu,  SPERANŢA moare, iar semnele SCHIMBĂRII dispar.
    Dacă ne respectaţi şi ne iubiţi, aşa cum gura dumneavoastră are obiceiul adesea să tot zică, de ce vreţi să rămâneţi încremenit în trecut ?
  Credeţi că si dupa 26 de ani mai e aplicabil sloganul : „La vremuri noi, tot noi „?
    Chiar nu realizati blocajul in care sunteti si in care tineti captiva si Comunitatea ?
   Cum îndrăzniţi să vorbiţi de proiecte , cu cine să le realizaţi ? Cu aparatul administrativ adaptat perfect la stilul si limitele dumneavoastră ?
    Se vede şi din avion că tocmai Binele despre care l-ati „construit” în cei opt ani şi mai mult pentru unii, nu coincide cu nevoile şi aspiraţiile noastre.Căutam acest Bine şi nu-i de găsit !
   Cum să fie Bine, când totul e la fel sau mai Rău decât înainte de instalatrea dumneavoastră în calitate de „Prim Gospodar”al comunităţii locale ?
    Vă întemeiaţi ocuparea (în subsidiar exercitarea) funcţiei pe învingerea în alegeri a celorlalţi concurenţi ?
 Am primi argumentul dumneavoastră, numai dacă dovediţi că aţi luptat „sărac şi cinstit” şi nu aţi  beneficiat de avantajele funcţiei de primar în care vă aflaţi la data alegerilor.
   Arătaţi  un singur proiect major sâşi benefic realizat în ultimii opt ani, cu minimum de cheltuieli , pentru noi, cetăţenii comunităţii !
 Nu vă lăudaţi cu ceea ce merge în virtutea obişnuinţei şi prin activitatea salariaţilor care vor să-şi primească retribuţia lunară .
   Nu aţi reuşit să faceţi saltul de la „valoarea”dumneavoastră-determinată de ceea ce credeţi, de motivaţia şi de nevoile personale- la VALOAREA comunitaăţi.
    Vă doresc sa aveţi un vis de coşmar şi , când o să vă treziţi, să fiţi luminat şi să strigaţi în Piaţa publică, cât vă ţin puterile : „Ajunge. Atât am putut. Las pe altul sa încerce mai mult”.
 
      Faceţi dumneavoastră asta pentru NOI ?
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto www.mayra.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo