Criteriul National

Scrisoare deschisă adresată tuturor „Primarilor eterni” de pe cuprinsul Patriei

Scrisoare deschisă adresată tuturor „Primarilor eterni” de pe cuprinsul Patriei
martie 04
08:33 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

scrisoare

 Dragi foşti, actuali sau viitori „primari eterni”,

 
   Atunci când aud că un semen de al nostru , câştigător ,din vremuri „imemoriale”, a funcţiei de Primar ,doreste să rămână „veşnic” într-un astfel de fotoliu,  SPERANŢA moare, iar semnele SCHIMBĂRII dispar.
    Dacă ne respectaţi şi ne iubiţi, aşa cum gura dumneavoastră are obiceiul adesea să tot zică, de ce vreţi să rămâneţi încremenit în trecut ?
  Credeţi că si dupa 26 de ani mai e aplicabil sloganul : „La vremuri noi, tot noi „?
    Chiar nu realizati blocajul in care sunteti si in care tineti captiva si Comunitatea ?
   Cum îndrăzniţi să vorbiţi de proiecte , cu cine să le realizaţi ? Cu aparatul administrativ adaptat perfect la stilul si limitele dumneavoastră ?
    Se vede şi din avion că tocmai Binele despre care l-ati „construit” în cei opt ani şi mai mult pentru unii, nu coincide cu nevoile şi aspiraţiile noastre.Căutam acest Bine şi nu-i de găsit !
   Cum să fie Bine, când totul e la fel sau mai Rău decât înainte de instalatrea dumneavoastră în calitate de „Prim Gospodar”al comunităţii locale ?
    Vă întemeiaţi ocuparea (în subsidiar exercitarea) funcţiei pe învingerea în alegeri a celorlalţi concurenţi ?
 Am primi argumentul dumneavoastră, numai dacă dovediţi că aţi luptat „sărac şi cinstit” şi nu aţi  beneficiat de avantajele funcţiei de primar în care vă aflaţi la data alegerilor.
   Arătaţi  un singur proiect major sâşi benefic realizat în ultimii opt ani, cu minimum de cheltuieli , pentru noi, cetăţenii comunităţii !
 Nu vă lăudaţi cu ceea ce merge în virtutea obişnuinţei şi prin activitatea salariaţilor care vor să-şi primească retribuţia lunară .
   Nu aţi reuşit să faceţi saltul de la „valoarea”dumneavoastră-determinată de ceea ce credeţi, de motivaţia şi de nevoile personale- la VALOAREA comunitaăţi.
    Vă doresc sa aveţi un vis de coşmar şi , când o să vă treziţi, să fiţi luminat şi să strigaţi în Piaţa publică, cât vă ţin puterile : „Ajunge. Atât am putut. Las pe altul sa încerce mai mult”.
 
      Faceţi dumneavoastră asta pentru NOI ?
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Sursa foto www.mayra.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro