Criteriul National

Scrisoare deschisă către intelectualii ” publici „

Scrisoare deschisă către intelectualii ” publici „
februarie 19
17:52 2017
INTELECTUALI, cu si fara certificat !
scrisoare
 
   Esecul Dialogului Social din perioada 1996-2000 a spulberat sperantele in puterea intelectualilor iesiti din anonimat de a gasi si a convinge PUTEREA sa aplice masuri eficiente in interesul celor multi. 
  Revenirea recenta a unor intelectuali in arena publica- strada sau ecran- nu aduce SPERANTE,pentru ca se rezuma la a vorbi, asa sa facem discutii. Nu au prezentat public solutii si oameni profesionisti, ca alternativa, pentru a indrepta ceea ce se considera a fi gresit ! Nu au cerut un dialog cu Puterea , pe aspecte punctuale.
Orice om simplu stie ca atunci cand vede ca ceva nu merge bine, inainte de „a critica” , gaseste si solutia. Vine cu pachetul complet : problema si solutia.Dimpotriva, intelectualii „vizibili”, prin aparitiile publice, provoaca pentru cei neavizati,  o stare de -ASTEPTARE- fara a face vreo dovada ca stiu ce trebuie, cum trebuie facut si cu ce oameni .
 
Va mai surprinde ca nu sunteti ovationati si chiar ignorati de multime ! 
 
V-ati intrebat cat de dezbinati va prezentati  de jos si pana sus ? Cel care nu stie si nu poate sa -si organizeze propria „casa”, mai e indreptatit sa dea sfaturi celorlalti „nestiutori „? Il va crede cineva ?
 
 INTELECTUALI „publici „, fara solutii la problemele societatii ! Va fac vinovati de prefacatorie ,adica afirmati ca stiti ce trebuie, cand voi nu aratati nimic concret, deci nu stiti .
 
   Asa cum spunea Socrate, intelept este cel care daca nu stie ceva, nici nu-si inchipuie ca stie; el stie ca nu stie.
 
Invitam pe intelectualii care stiu cu adevarat SOLUTIILE la problemele economice si sociale ale tarii sa le prezinte public si sa intre in dialog cu autoritatile ! Respectul se dobandeste numai prin fapte.
Sursa foto  Stiripesurse.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro