Criteriul National

Scrisoare deschisă către intelectualii ” publici „

Scrisoare deschisă către intelectualii ” publici „
februarie 19
17:52 2017
INTELECTUALI, cu si fara certificat !
scrisoare
 
   Esecul Dialogului Social din perioada 1996-2000 a spulberat sperantele in puterea intelectualilor iesiti din anonimat de a gasi si a convinge PUTEREA sa aplice masuri eficiente in interesul celor multi. 
  Revenirea recenta a unor intelectuali in arena publica- strada sau ecran- nu aduce SPERANTE,pentru ca se rezuma la a vorbi, asa sa facem discutii. Nu au prezentat public solutii si oameni profesionisti, ca alternativa, pentru a indrepta ceea ce se considera a fi gresit ! Nu au cerut un dialog cu Puterea , pe aspecte punctuale.
Orice om simplu stie ca atunci cand vede ca ceva nu merge bine, inainte de „a critica” , gaseste si solutia. Vine cu pachetul complet : problema si solutia.Dimpotriva, intelectualii „vizibili”, prin aparitiile publice, provoaca pentru cei neavizati,  o stare de -ASTEPTARE- fara a face vreo dovada ca stiu ce trebuie, cum trebuie facut si cu ce oameni .
 
Va mai surprinde ca nu sunteti ovationati si chiar ignorati de multime ! 
 
V-ati intrebat cat de dezbinati va prezentati  de jos si pana sus ? Cel care nu stie si nu poate sa -si organizeze propria „casa”, mai e indreptatit sa dea sfaturi celorlalti „nestiutori „? Il va crede cineva ?
 
 INTELECTUALI „publici „, fara solutii la problemele societatii ! Va fac vinovati de prefacatorie ,adica afirmati ca stiti ce trebuie, cand voi nu aratati nimic concret, deci nu stiti .
 
   Asa cum spunea Socrate, intelept este cel care daca nu stie ceva, nici nu-si inchipuie ca stie; el stie ca nu stie.
 
Invitam pe intelectualii care stiu cu adevarat SOLUTIILE la problemele economice si sociale ale tarii sa le prezinte public si sa intre in dialog cu autoritatile ! Respectul se dobandeste numai prin fapte.
Sursa foto  Stiripesurse.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro