Criteriul National

SCRISOARE DESCHISA PRIMARULUI FAGADAU: „VRETI SA MA VEDETI IN SICRIU CA SA INTELEGETI CA AVEM NEVOIE DE PISTE DE BICICLETA?!”

iunie 09
21:18 2015

 SCRISOARE DESCHISA PRIMARULUI FAGADAU: „VRETI SA MA VEDETI IN SICRIU CA SA INTELEGETI CA AVEM NEVOIE DE PISTE DE BICICLETA?!”

colaj

 Domnule Primar Fagadau, vreti sa ma vedeti in sicriu ca sa intelegeti ca avem nevoie de piste de bicicleta?!

  Arhitect Andrei Chivu, initiator al proiectului „Piste Urbane de Bicicleta in Constanta” , ma declar consternat de incapacitatea dumneavoastra de a gestiona problemele grave ale orasului. V-am prezentat acest proiect conceptul in urma cu un an de zile atat dumneavostra cat si stafului dumneavoastra, iar dupa 10 minute mi-ati spus ca nu va intereseaza o retea extinsa de piste.
 Cu toate acestea,dupa o ora m-ati felicitat mi-ati spus sa detaliez un segment din proiect si mi-ati promis ca imi veti raspunde la orice e-mail.
Am revenit cu mai multe emailuri, am telefonat la dumneavoastra la cabinet si am vorbit cu secretara care mi-a spus ca va transmite mesajul meu dar ati ignorat cu foarte multa nonsalanta acest lucru si anume  sa va respectati promisiunea si atentia pentru calitatea vietii cetatenilor pentru care sunteti direct responsabil. Nu stiu cati arhitecti cu experienta si recunoastere in Austria vin de buna voie la dumneavoastra si va pun gratuit pe masa proiecte pe care trebuia sa le faceti de acum zeci de ani, in loc sa autorizati saormerii pe bulevard si trotuare cat si dansurile primarului …instigand la depravare in Mamaia.
 Acum o luna aproximativ am depus in scris o cerere din nou pentru discutii la secretara dumneavoastra , atasand noi detalii din proiect, ati ignorat-o grav.
 EU SUNT REPREZENTATUL A PESTE 1000 DE SEMNATARI AI PROIECTULUI SI PESTE 300 DE CETATENI. EU SUNT UNUL DINTRE REPREZENTATII OPINIEI PUBLICE IAR DUMNEAVOASTRA MUNCITI PENTRU A CREA CONDITII FOARTE BUNE DE TRAI PENTRU 350 000 DE MII DE OAMENI.
 Fac din nou un apel in calitatea de reprezentat al societatii civile sa discutam PROBLEMA SPATIILOR VERZI, PROBLEMA TERENURILOR DE SPORT SI A PISTELOR DE BICICLETA, pentru a vedea concret proiectele si organizarea pe care o aveti ca baza a STRATEGIEI DE DEZVOLTARE DURABILA pentru Constanta!
    Arhitect Andrei Chivu
    0729469848

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo