Criteriul National

Scrisori de la Aproapele nostru…

Scrisori de la Aproapele nostru…
octombrie 25
08:42 2016
Energii care vindeca . Energii care imbolnavesc.
viata-este-armonie
 
   S-a scris mult si se mai scrie despre Om – ca energie manifestata, insa putini am inteles ce se intampla in concret in viata noastra. 
   Dupa multe lecturi si reflectii va pot spune ceva concret,
la indemana oricui dornic sa se cunoasca.
 
   Am observat ca atunci cand traiesc in bucurie un eveniment , tot organismul este vesel, usor , nici nu mai stiu ca exista, asculta tot ce-i „spun”, parca participa la bucuria mea .
    Dimpotriva, cand sunt trist , bolnav, simt o greutate in piept, inima parca nu mai are loc, am o stare de lehamite, astept ca in fiecare moment sa se intample un lucru rau; pare ceva fara iesire.
   In prima situatie, a bucuriei impartasite, energiile biologice subtile(pe care doar le banuiesti) existente in fiecare dintre noi sunt activate si se extind in fiecare particica din organism, facandu-l sa functioneze in armonie.Orice conflict dispare si traiesti cu adevarat.
 
In a doua stare, energiile biologice invizibile ( ce energia electrica o vedem, si totusi stim ca ea exista…) se retrag „ de suparare ” in Capul pieptului, pun presiune asupra zonei, in special a inimii, lasand periferia doar cu energia de avarie. Nu exista leac din exterior…
   
      SUFLETUL nostru(nu gandirea pozitiva-produsul mintii care de multe ori ne minte)  este responsabil de aceasta alternanta. Tot EL ne aminteste sa nu regretam ziua de ieri , care s-a dus, sa nu ne facem planuri pentru maine, ca „aprobarea”oricum nu-i la noi, suntem doar stapanii CLIPEI ; iarta -te , iarta-i pe cei care ti-au gresit ,si, mergi mai departe. 
Sufletul este imboldul si dirijorul energiilor biologice, precum  si responsabilul cu restabilirea armoniei.
                      
Tot ce am descris am trait si retrait, pentru ca viata este o succesiune de CLIPE, cu de toate. 
 De starea noastra sufleteasca depinde aceasta alternanta a energiilor subtile- centru-periferie/ periferie centru/ cu perioade de  ARMONIE.
Sursa foto Mihaela Stroe
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo