Criteriul National

Scrisori de la Aproapele nostru…

Scrisori de la Aproapele nostru…
octombrie 25
08:42 2016
Energii care vindeca . Energii care imbolnavesc.
viata-este-armonie
 
   S-a scris mult si se mai scrie despre Om – ca energie manifestata, insa putini am inteles ce se intampla in concret in viata noastra. 
   Dupa multe lecturi si reflectii va pot spune ceva concret,
la indemana oricui dornic sa se cunoasca.
 
   Am observat ca atunci cand traiesc in bucurie un eveniment , tot organismul este vesel, usor , nici nu mai stiu ca exista, asculta tot ce-i „spun”, parca participa la bucuria mea .
    Dimpotriva, cand sunt trist , bolnav, simt o greutate in piept, inima parca nu mai are loc, am o stare de lehamite, astept ca in fiecare moment sa se intample un lucru rau; pare ceva fara iesire.
   In prima situatie, a bucuriei impartasite, energiile biologice subtile(pe care doar le banuiesti) existente in fiecare dintre noi sunt activate si se extind in fiecare particica din organism, facandu-l sa functioneze in armonie.Orice conflict dispare si traiesti cu adevarat.
 
In a doua stare, energiile biologice invizibile ( ce energia electrica o vedem, si totusi stim ca ea exista…) se retrag „ de suparare ” in Capul pieptului, pun presiune asupra zonei, in special a inimii, lasand periferia doar cu energia de avarie. Nu exista leac din exterior…
   
      SUFLETUL nostru(nu gandirea pozitiva-produsul mintii care de multe ori ne minte)  este responsabil de aceasta alternanta. Tot EL ne aminteste sa nu regretam ziua de ieri , care s-a dus, sa nu ne facem planuri pentru maine, ca „aprobarea”oricum nu-i la noi, suntem doar stapanii CLIPEI ; iarta -te , iarta-i pe cei care ti-au gresit ,si, mergi mai departe. 
Sufletul este imboldul si dirijorul energiilor biologice, precum  si responsabilul cu restabilirea armoniei.
                      
Tot ce am descris am trait si retrait, pentru ca viata este o succesiune de CLIPE, cu de toate. 
 De starea noastra sufleteasca depinde aceasta alternanta a energiilor subtile- centru-periferie/ periferie centru/ cu perioade de  ARMONIE.
Sursa foto Mihaela Stroe
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo