Criteriul National

Scrisori din Orient Partea a Treia

iulie 01
18:22 2016
Invăţături practice din înţelepciunea chineză (III)
d
 
   1.Ura este un fel de participare prin care te ataşezi de obiectul urât.
 
Nota : Păstrând imaginea răului suferit , retrăieşti neplăcutul, ceea ce îţi afectează sănătatea. Să treci pur şi simplu peste greşelile şi păcatele involuntare. Iartă-l şi lasă-l în plata Domnului !
 
   2.În relaţiile cu oamenii nu încerca să afli totul.  Multe lucruri trebuie lăsate aşa cum sunt,  fără ca prin aceasta să te laşi înşelat.
 
Nota : Dacă ai aflat ceva periculos, păstrează secretul. Cine tace , trăieşte în pace !
 
   3. Prosperitatea domneşte întotdeauna când cheltuielile şi veniturile se echilibrează satisfăcător.
 
Nota : Eşti falit atunci când ai ajuns să trăieşti din economii. Dar cei care n-au economii, cum sunt ? …
 
   4. Falsa strălucire este inutilă. E autoamăgire. Mijloacele modeste sunt suficiente pentru a traduce dispoziţiile inimii.
 
   5. Defectele noastre îi impiedică pe oamenii deosebiţi să vină către noi. 
 
Notă : Vrei schimbarea atitudinii celorlalţi, începe cu tine !
 
   6. Hotărârea de a acţiona este inseparabilă de prevedere. Totul e să fi pregătit. Când eşti atent şi chibzuit, nu e nevoie să te tulburi şi să te sperii.
 
   7.Cu cât te vei preocupa să faci mult mai multe lucruri bune, cu atât mai puţină influenţă vor avea asupra ta cei răi şi invidioşi.
 
Nota. Aşa se va întâmpla numai atunci când BINELE îl faci din inimă, aşa simţi, Nu dintr-un interes, aşteptând răsplata.
 
   8.Dificultăţile în viaţă fac evitarea grabei excesive şi a greşelii, iar rezultatul va fi încununat de succes.
 
Notă  Greutăţile fac parte din „programa ” de pregătire specifice Şcolii vieţii.
 
   9. Egoismul şi lăcomia îi izolează pe oameni.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro