Criteriul National

” Scrisori din Orient „-Partea Întâi

” Scrisori din Orient „-Partea Întâi
iunie 22
15:04 2016

Învățături practice din întelepciunea chineză 

x

 
   1.Ura este un fel de participare prin care te atașezi de obiectul urât.
 
Nota : Păstrând imaginea răului suferit , retrăiești neplăcutul, ceea ce îți afectează sănătatea. Să treci pur și simplu peste greșelile și păcatele involuntare.Iartă-l și lasă-l în plata Domnului !
 
   2.În relațiile cu oamenii nu încerca să afli totul.  Multe lucruri trebuie lăsate așa cum sunt, fărî ca prin aceasta să te lași înșelat.
 
Nota : Dacă ai aflat ceva periculos, păstrează secretul. Cine tace , trăiește în pace !
 
   3. Prosperitatea domnește întotdeauna când cheltuielile și veniturile se echilibrează satisfăcător.
 
Nota : Ești falit atunci când ai ajuns să trăiești din economii. Dar cei care n-au economii, cum sunt ? …
 
   4. Falsa strălucire este inutilă. E autoamăgire. Mijloacele modeste sunt suficiente pentru a traduce dispozițiile inimii.
 
   5. Defectele noastre îi impiedică pe oamenii deosebiți să vină către noi. 
 
Nota : Vrei schimbarea atitudinii celorlalți, începe cu tine !
 
   6. Hotărârea de a acționa este inseparabilă de prevedere. Totul e să fi pregătit. Când ești atent și chibzuit, nu e nevoie să te tulburi și să te sperii.
 
   7.Cu cât te vei preocupa să faci mult mai multe lucruri bune, cu atât mai puțină influență vor avea asupra ta cei răi și invidioși.
 
Nota. Așa se va întâmpla numai atunci cand BINELE îl faci din inimă, așa simți, Nu dintr-un interes, așteptând răsplata.
 
   8.Dificultățile în viață fac evitarea grabei excesive și a greșelii, iar rezultatul va fi încununat de succes.
 
Notă  Greutățile fac parte din „programa „de pregătire , specifica Școlii vieții.
 
   9. Egoismul și lacomia îi izolează pe oameni.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro