Criteriul National

Scurt circuit în systemul FĂGĂ 2016 – conceptul de ORAŞ MAHALA în curs de săvârşire

Scurt circuit în systemul FĂGĂ 2016 – conceptul de ORAŞ MAHALA în curs de săvârşire
august 06
14:29 2016

imag articol

Nicio minune nu durează prea mult la malul mării, lucru demonstrat cu prisosinţă cand de comunitatea locală liniştită la supermarket sau mall-ul din parc, când de administraţia genială a marelui oraş port. Nu s-a terminat bine un festival de artă organizat de artiştii noştri locali, că ilustrul edil şi-a dat iar în petec şi a bifat ca un adevărat iubitor de istorie şi arhitectură… bătutul mingiei lângă un monument devenit demult o rană deschisă a culturii constănţene. Nu avem nimic împotriva sportului, din contră, suntem promotori ai mişcării, dar asocierea unei tragedii locale (Cazinoul) cu tribuna unde se sparg seminţe şi terenul unde zdrăngăne mingiile de cauciuc este o blasfemie la adresa semnificaţiilor istorice şi arhitectonice ale locului ales. Un astfel de eveniment putea fi organizat foarte bine în staţiunea Mamaia unde sportul şi plaja pot fi asociate şi unde publicul ar fi fost chiar mai numeros. Unele ONG-uri sunt puţin dezorientate iar să-i explici lucrurile acestea harnicului Făgă, vecinul cuminte al saloanelor erotice, poate fi o risipă de timp.

Copiem poate lucrurile rele din vestul îndepărtat. Ar fi bine să ne trezim mai repede la realitate! Nu de alta, dar cine ştie ce le-o mai scorni mintea aleşilor în viitorul apropiat….

halfpipeDemo

 

2016-08-04 12.59.58

2016-08-04 13.00.31

2016-08-04 13.07.45

 

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo