Criteriul National

Scurtă imersiune în istorie: Inelul de logodnă în trecut și în prezent

Scurtă imersiune în istorie: Inelul de logodnă în trecut și în prezent
septembrie 08
15:13 2018

Majoritatea femeilor sunt înnebunite după podoabe, pe care le poartă de cele mai multe ori în completarea unor ținute vestimentare. Iar toată lumea știe că singura bijuterie care poate face orice femeie să tresare de emoție este inelul de logodnă. Încă din cele mai vechi timpuri, acest obiect de podoabă a reprezentat un simbol aparte care a dăinuit până în zilele noastre.

Inelul de logodnă – tradiții și superstiții

Obiceiul purtării unui inel de logodnă pe al patrulea deget al mâinii stângi își are originile în Egiptul Antic atunci când se credea că pe acolo circulă Vena Amoris care duce direct la inimă.

Cercul era considerat un simbol al perfecțiunii, remarcându-se prin calitățile sale estetice deosebite, fiind împodobit cu diferite pietrele prețioase.

Bijuteria era dăruită pentru a susține promisiunea făcută de un bărbat față de o femeie și nu implica neapărat căsătoria, constituind mai degrabă un simbol de afecțiune și de prietenie la început. În anul 1215, Papa Inocențiu al III-lea a stabilit ca între promisiunea căsătoriei și căsătorie să existe o perioadă de așteptare.

Încă din acele vremuri, inelul de logodnă era considerat un simbol puternic de devotament, iar de multe ori era un indicator al statutului social. Așadar, bijuteriile foarte scumpe erau dăruite doar de către cei foarte bogați.

În anumite culturi, exista obiceiul ca logodnica să primească un degetar cusut, practică des întâlnită la sfârșitul secolului XIX, în special de către anumite grupări religioase care nu erau de acord cu purtarea și etalarea bijuteriilor.

În al Doilea Război Mondial, cei care erau plecați în luptă purtau inelele de logodnă în semn de respect și pentru a-și aminti de soțiile și de copiii care îi așteptau să se întoarcă acasă.

În jurul acestui obiect, s-au creat o serie de credințe și superstiții din popor. De exemplu, se spune că inelul nu ar trebui să fie scos de pe degetul miresei în ziua nunții, în caz contrar ghinionul își va face apariția, iar căsnicia nu va funcționa.

O altă credință face referire la faptul că logodnica nu ar trebui să îi permită altei femei să probeze bijuteria, deoarece aceasta îi va fura soțul. De asemenea, dacă o logodnă s-a rupt, iar femeia totuși poartă inelul în continuare înseamnă că fostul logodnic va fi urmărit de un șir de nenorociri și nu va avea liniște până când bijuteria nu va mai fi purtată de către ex-logodnica sa.

Ce criterii să luăm în calcul atunci când alegem bijuteriile

În zilele noastre, piața inelelor de logodnă este destul de diversificată, așadar dacă te afli în căutarea unei astfel de bijuterii, vei avea de unde alege. Poate că tocmai varietatea ofertelor de pe piață îngreunează această decizie, dar acest lucru nu ar trebui să te descurajeze. Desigur, ai putea lua în considerare câțiva factori în cadrul procesului de achiziție:

  • Bugetul

Cu siguranță că unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre alegerea unei bijuterii este prețul. Și cum de multe ori calitatea nu reflectă cu adevărat costurile unui produs, ar fi indicat să alegi în mod chibzuit.

  • Mărimea și măsura inelului

Un alt factor esențial de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi bijuteria este mărimea. În acest sens, ar fi indicat să verifici alte inele ale iubitei pentru a nu risca să alegi o măsură nepotrivită. Sau o altă variantă isteață ar fi să cauți un magazin online care are o politică de returnare, astfel încât, dacă inelul nu se potrivește, să îl poți da înapoi.

  • Designul

Un alt aspect demn de luat în considerare este designul pentru care optezi. La ora actuală, poți alege dintr-o varietate de modele de inele sau poți opta pentru un design personalizat, ceea ce, cu siguranță, o va impresiona pe viitoarea logodnică.

E-ring este un magazin online care are o gamă variată de inele de logodnă cu pietre prețioase din care poți alege modelul ideal pentru iubita ta.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu