Criteriul National

Scurtă…istorie actualizată

Scurtă…istorie actualizată
martie 23
17:41 2017
front 
Ce mai ştim despre ” Rezerva de cadre” ?
 
 
   Discrepanţa abisală dintre afirmaţia partidului CDR din 1996 conform căreia ar fi avut pregătiţi pentru guvernarea ţării 15 000 de specialişti şi inexistenţa acestora, după cum s-a dovedit ulterior,mi-a rămas în minte ca un moment grav din istoria ţării.
   Partidul Comunist a condus , cu mână de fier, de o manieră dictatorială mai bine de 45 de ani în România pentru că au avut în permanenţă grija de Rezerva de cadre.
Se făcea distincţie clară între orice politruc(ideolog) şi cel care era considerat specialist , cel care avea cunoaşterea şi aplica în practică „linia „Partidului.
   Azi, auzim cum un fost sâşofer a fost numit Prefect sau Secretar de stat, numai pentru că a facut servicii unor Fruntaşi ai Partidului . 
   Aşa fiind, cum sa meargă unse treburile statului , iar nouă sa ne fie un pic mai bine ?
Pe înţelesul tuturor: Toate instituţiile şi organizaţiile, de la apariţia organizării statale s-au preocupat şi se interesează de ” viitor „, respectiv de creşterea, pas cu pas, a viitorilor conducători, de jos şi până sus.
   Aşadar, nu grija şi eforturile pentru formarea viitorilor „şefi ” trebuie văzută ca anormală, ci tocmai lipsa specialiştilor în rândul celor care sunt sau doresc Puterea politică , respectiv conducerea statului.
   Astăzi , la noi în ţară se trece „repede” peste „rezerva de cadre” , ceea ce măreşte incertitudinea cu privire la existenţa acesteia. Vă mai amintiti cât de „secretă” a fost desemnarea Primului- Ministru ?
    Să se ştie : Nu mai putem continua cu „Surprize, surprize ” în nominalizarea conducaătorilor instituţiilor centrale şi locale !
 
   Dacă pe cei aleşi prin vot direct, în urma candidaturii individuale, nu-i putem „forma „după nevoile societăţii , însă pe cei propuşi, foarte bine mersi dar şi sustinuţi de un Partid…. da.
   Stimaţi cititori,… Ca exemplu  la vedere, se cunoaşte că în toată lumea  personalul serviciilor de informaţii este „selectat şi crescut ” cu grijă, chiar din colegiu. La fel procedează  multinaţionalele şi câte alte organizaţii care se respectă.
 Există o concurenţă acerbă  pentru a ajunge să fi selectat ca membru al unei astfel de organizaţii !
1
  Aşa că, cei care s-au născut mai târziu ar trebu sa afle că nu-i nimic nou în existenţa „rezervei de cadre”,deoarece numai gândul nostru acoperit cu imagini colaterale nu vrea să ştie . 
   Este şi în interesul fiecăruia dintre noi, menit să ne determine să înţelegem cum merg treburile în Lume şi, poate chiar să fim unul dintre cei care conduc destinele oamenilor!
Sursa foto Bogdan HerzogMLDC
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo