Criteriul National

Scurtă…istorie actualizată

Scurtă…istorie actualizată
martie 23
17:41 2017
front 
Ce mai ştim despre ” Rezerva de cadre” ?
 
 
   Discrepanţa abisală dintre afirmaţia partidului CDR din 1996 conform căreia ar fi avut pregătiţi pentru guvernarea ţării 15 000 de specialişti şi inexistenţa acestora, după cum s-a dovedit ulterior,mi-a rămas în minte ca un moment grav din istoria ţării.
   Partidul Comunist a condus , cu mână de fier, de o manieră dictatorială mai bine de 45 de ani în România pentru că au avut în permanenţă grija de Rezerva de cadre.
Se făcea distincţie clară între orice politruc(ideolog) şi cel care era considerat specialist , cel care avea cunoaşterea şi aplica în practică „linia „Partidului.
   Azi, auzim cum un fost sâşofer a fost numit Prefect sau Secretar de stat, numai pentru că a facut servicii unor Fruntaşi ai Partidului . 
   Aşa fiind, cum sa meargă unse treburile statului , iar nouă sa ne fie un pic mai bine ?
Pe înţelesul tuturor: Toate instituţiile şi organizaţiile, de la apariţia organizării statale s-au preocupat şi se interesează de ” viitor „, respectiv de creşterea, pas cu pas, a viitorilor conducători, de jos şi până sus.
   Aşadar, nu grija şi eforturile pentru formarea viitorilor „şefi ” trebuie văzută ca anormală, ci tocmai lipsa specialiştilor în rândul celor care sunt sau doresc Puterea politică , respectiv conducerea statului.
   Astăzi , la noi în ţară se trece „repede” peste „rezerva de cadre” , ceea ce măreşte incertitudinea cu privire la existenţa acesteia. Vă mai amintiti cât de „secretă” a fost desemnarea Primului- Ministru ?
    Să se ştie : Nu mai putem continua cu „Surprize, surprize ” în nominalizarea conducaătorilor instituţiilor centrale şi locale !
 
   Dacă pe cei aleşi prin vot direct, în urma candidaturii individuale, nu-i putem „forma „după nevoile societăţii , însă pe cei propuşi, foarte bine mersi dar şi sustinuţi de un Partid…. da.
   Stimaţi cititori,… Ca exemplu  la vedere, se cunoaşte că în toată lumea  personalul serviciilor de informaţii este „selectat şi crescut ” cu grijă, chiar din colegiu. La fel procedează  multinaţionalele şi câte alte organizaţii care se respectă.
 Există o concurenţă acerbă  pentru a ajunge să fi selectat ca membru al unei astfel de organizaţii !
1
  Aşa că, cei care s-au născut mai târziu ar trebu sa afle că nu-i nimic nou în existenţa „rezervei de cadre”,deoarece numai gândul nostru acoperit cu imagini colaterale nu vrea să ştie . 
   Este şi în interesul fiecăruia dintre noi, menit să ne determine să înţelegem cum merg treburile în Lume şi, poate chiar să fim unul dintre cei care conduc destinele oamenilor!
Sursa foto Bogdan HerzogMLDC
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo