Criteriul National

Scurtă…istorie actualizată

Scurtă…istorie actualizată
martie 23
17:41 2017
front 
Ce mai ştim despre ” Rezerva de cadre” ?
 
 
   Discrepanţa abisală dintre afirmaţia partidului CDR din 1996 conform căreia ar fi avut pregătiţi pentru guvernarea ţării 15 000 de specialişti şi inexistenţa acestora, după cum s-a dovedit ulterior,mi-a rămas în minte ca un moment grav din istoria ţării.
   Partidul Comunist a condus , cu mână de fier, de o manieră dictatorială mai bine de 45 de ani în România pentru că au avut în permanenţă grija de Rezerva de cadre.
Se făcea distincţie clară între orice politruc(ideolog) şi cel care era considerat specialist , cel care avea cunoaşterea şi aplica în practică „linia „Partidului.
   Azi, auzim cum un fost sâşofer a fost numit Prefect sau Secretar de stat, numai pentru că a facut servicii unor Fruntaşi ai Partidului . 
   Aşa fiind, cum sa meargă unse treburile statului , iar nouă sa ne fie un pic mai bine ?
Pe înţelesul tuturor: Toate instituţiile şi organizaţiile, de la apariţia organizării statale s-au preocupat şi se interesează de ” viitor „, respectiv de creşterea, pas cu pas, a viitorilor conducători, de jos şi până sus.
   Aşadar, nu grija şi eforturile pentru formarea viitorilor „şefi ” trebuie văzută ca anormală, ci tocmai lipsa specialiştilor în rândul celor care sunt sau doresc Puterea politică , respectiv conducerea statului.
   Astăzi , la noi în ţară se trece „repede” peste „rezerva de cadre” , ceea ce măreşte incertitudinea cu privire la existenţa acesteia. Vă mai amintiti cât de „secretă” a fost desemnarea Primului- Ministru ?
    Să se ştie : Nu mai putem continua cu „Surprize, surprize ” în nominalizarea conducaătorilor instituţiilor centrale şi locale !
 
   Dacă pe cei aleşi prin vot direct, în urma candidaturii individuale, nu-i putem „forma „după nevoile societăţii , însă pe cei propuşi, foarte bine mersi dar şi sustinuţi de un Partid…. da.
   Stimaţi cititori,… Ca exemplu  la vedere, se cunoaşte că în toată lumea  personalul serviciilor de informaţii este „selectat şi crescut ” cu grijă, chiar din colegiu. La fel procedează  multinaţionalele şi câte alte organizaţii care se respectă.
 Există o concurenţă acerbă  pentru a ajunge să fi selectat ca membru al unei astfel de organizaţii !
1
  Aşa că, cei care s-au născut mai târziu ar trebu sa afle că nu-i nimic nou în existenţa „rezervei de cadre”,deoarece numai gândul nostru acoperit cu imagini colaterale nu vrea să ştie . 
   Este şi în interesul fiecăruia dintre noi, menit să ne determine să înţelegem cum merg treburile în Lume şi, poate chiar să fim unul dintre cei care conduc destinele oamenilor!
Sursa foto Bogdan HerzogMLDC
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro