Criteriul National

Scurtă prezentare a filmului „Beauty and the Beast”

Scurtă prezentare a filmului „Beauty and the Beast”
martie 25
14:07 2017

Beauty-And-The-Beast-300x168

Povestea propriu-zisă debutează într-un oraş din vechime din Franţa, atunci când o vrăjitoare deghizată în cerşetoare soseşte la castel în timpul unui bal,  pe un viscol puternic. Ea oferă gazdei, un prinţ trufaş şi egoist- interpretat de către Dan Stevens- un trandafir în schimbul unui adăpost de vremea rea. Acesta o refuză, iar pentru aroganţa sa, vrăjitoarea îl transformă într-o bestie .Acelaşi lucru îl au şi servitorii lui ce sunt transformaţi în obiecte fixe. Mai mult decât atât, tuturor cetăţenilor le şterge din memorie orice amintire a castelului său. Vrăjitoarea pleacă şi îi lăsă „bestiei” un trandafir acoperit de o mini-cupolă şi o oglindă magică în care se află o vrajă.Pentru a rupe vraja, prinţul trebuie să înveţe să iubească oamenii şi să câştige dragostea unei femei înainte ca ultima petală a trandafirului să cadă, altfel va rămâne o bestie pentru totdeauna.

Mulţi ani mai târziu, în satul Villeneuve, o tânără femeie pe nume Belle- întruchipată şi rafinat interpetată de cître Emma Watson- locuieşte alături de tatăl ei Maurice , de meserie artist şi cositor. Gaston, un soldat  faimos dar cu un acut gust al propriei persoane îşi doreşte ca Belle să se mărite cu ea, însă aceasta este dezgustată de el şi de comportamentul său.

În drum spre piaţă, Maurice se rătăceşte prin pădure şi este atacat de lupi. El dă apoi peste castel şi cere să fie ajutat, însă Maurice pică din primejdie în primejdie deoarece este întemniţat de bestie din cauza faptului că a rupt un trandafir din grădină. Mai târziu, calul lui Maurice se întoarce acasă şi o conduce pe Belle la castelul unde Maurice e prizonier, iar acolo ea o roagă pe bestie să-i elibereze şi s-o ţină pe ea captivă în locul său. Bestia acceptă târgul şi Belle devine prizoniera lui.

b

Fără să vă deconspir întru totalitate deznodământul, pot să vă mărturisesc că acest interesant musical e în general genul de film adulat de către public. Pe alocuri , scenele şi decorurile posedă acea frumuseţe, fiind  împărţite în funcţie de moment şi mai ales de către firul narativ.

Una dintre scenele cele mai frumoase, care nu respectă tiparul este aceea în care protagoniştii folosesc cartea magică pentru a merge la Paris, acolo unde mama lui Belle murise cu ani în urmă. Watson cântă melodia „How Does a Moment Last Forever”, un cântec pe care tatăl ei îl fredonează la începutul filmului). Înainte de a pleca, Belle ia cea mai dragă posesie a mamei sale: un trandafir de sticlă.

O altă scenă sensibilă este aceea în care,, fix la prima discuție despre William Shakespare, bestia o critică pe Belle că-i place Romeo și Julieta. Acesta nu pierde nicio oportunitate s-o tachineze. Dar Belle mai târziu îl va surprinde pe Bestie, chiar în momentul când citește Regele Arthur și cavalerii mesei rotunde, în care e prezentată povestea de dragoste dintre Guinevere și Lancelot.

De asemenea, am remarcat simbolistica trandafirului ce transcede această peliculă, de la început până la sfârşit.Primul cadru este reprezentat de această nobilă floare. Respectând proporţiile basmului, de fiecare dată când cade o petală a trandafirului, castelul se cutremură.De aceea, trandafirul fermecat nu amenință doar servitorii că vor rămâne „istorie”, ci de fiecare dată când pică o petală, se produc distrugeri ale castelului.

Vă invit să ajungeţi la cinema şi să să vizionaţi versiunea live-action . Numai aşa veţi ajunge să spuneţi fără nicio ezitare că este foarte bine realizată, având toate ingredientele unui film reuşit: o poveste nemuritoare adaptată foarte bine pentru varianta live-action, decoruri spectaculoase, o coloană sonoră de care vă veţi topi realmente, cât şi personaje excelent conturate într-o distribuţie aleasă perfect.

Regia: Bill Condon.
Actori principali: Luke Evans, Emma Watson, Dan Stevens.
Gen: Fantastic, Muzical, Romantic, Dragoste.
Filmul a avut premiera în România pe data de 17 martie 2017 si este distribuit de Forum Film Romania.De asemenea, îl găsiţi la cinema în 3D dublat şi 3D IMAX cu subtitrare.

Trailer ul oficial

Sursa foto Radio Cluj

Colectivul redacţiei ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo