Criteriul National

Scurtă prezentare a filmului franţuzesc Alibi.com

Scurtă prezentare a filmului franţuzesc Alibi.com
martie 18
10:07 2017

Alibi  Greg  e fondatorul unei companii denumite Alibi.com care creează tot felul fel de… alibiuri. Echipa e formată din trei membrii- Augustin cu partenerul său Medhi și noul său angajat dezvoltă nenumărate trucuri de pus în practică ce par de neoprit pentru a-i acoperi pe cei care apelează la ”serviciile” lor.

Numai că, în cadrul acestei pelicule ce este de fapt o spumoasă şi lejeră comedie, întâlnirea lui  cu Flo- o blondă drăguță se dovedeşte a fi decisivă, chiar fatală.Floeste genul de fată care urăşte bărbaţii care mint. Aceasta îi va complica viața lui Greg, chiar dacă va începe cu a ascunde adevărata natură a activității sale.

În timpul vizitei la părinți, Greg îl va recunoaşte şi îl va include ” în ecuaţie ”şi pe tatăl ei – Gerard, Flo care de asemenea era unul dintre proaspeţii clienți ai acestei companii.

Această poveste amuzantă continuă abrupt şi exemplifică de la început până la sfârşit felul în care se poate mușamaliza o trădare, o minciună.Toată această serie de evenimente este întretăiată de o poveste de dragoste deosebită și ivită spontan, mai puțin romantic, de altfel. ”Alibi.com” reușește să atingă corzile sensibile exact atât cât trebuie, cât să nu se rupă, de o asemenea manieră, unul din atributele acestui film fiind naturalețea actorilor ce sunt mereu în căutarea echilibrului necesar acestui gen de pelicule.

Scenariul este semnat de către Julien Arruti, iar în rolurile principale îi putem admira pe Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti, Tarek Boudali.

Trailer-ul oficial subitrat în limba română

Sursa foto http://www.premiere.fr

Prezentare oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo