Criteriul National

Scurtă prezentare a filmului franţuzesc Alibi.com

Scurtă prezentare a filmului franţuzesc Alibi.com
martie 18
10:07 2017

Alibi  Greg  e fondatorul unei companii denumite Alibi.com care creează tot felul fel de… alibiuri. Echipa e formată din trei membrii- Augustin cu partenerul său Medhi și noul său angajat dezvoltă nenumărate trucuri de pus în practică ce par de neoprit pentru a-i acoperi pe cei care apelează la ”serviciile” lor.

Numai că, în cadrul acestei pelicule ce este de fapt o spumoasă şi lejeră comedie, întâlnirea lui  cu Flo- o blondă drăguță se dovedeşte a fi decisivă, chiar fatală.Floeste genul de fată care urăşte bărbaţii care mint. Aceasta îi va complica viața lui Greg, chiar dacă va începe cu a ascunde adevărata natură a activității sale.

În timpul vizitei la părinți, Greg îl va recunoaşte şi îl va include ” în ecuaţie ”şi pe tatăl ei – Gerard, Flo care de asemenea era unul dintre proaspeţii clienți ai acestei companii.

Această poveste amuzantă continuă abrupt şi exemplifică de la început până la sfârşit felul în care se poate mușamaliza o trădare, o minciună.Toată această serie de evenimente este întretăiată de o poveste de dragoste deosebită și ivită spontan, mai puțin romantic, de altfel. ”Alibi.com” reușește să atingă corzile sensibile exact atât cât trebuie, cât să nu se rupă, de o asemenea manieră, unul din atributele acestui film fiind naturalețea actorilor ce sunt mereu în căutarea echilibrului necesar acestui gen de pelicule.

Scenariul este semnat de către Julien Arruti, iar în rolurile principale îi putem admira pe Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti, Tarek Boudali.

Trailer-ul oficial subitrat în limba română

Sursa foto http://www.premiere.fr

Prezentare oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo