Criteriul National

Scurtă prezentare a filmului Viva (2016)

Scurtă prezentare a filmului Viva (2016)
aprilie 21
06:44 2017

Pelicula intitulată Viva, în regia lui Paddy Breathnach a fost propunerea Irlandei la Premiile Oscar de anul acesta. Filmul este o coproducție Irlanda-Cuba, iar producătorul executiv este cunoscutul Benicio del Toro.

viva_969477l_1600x1200_n_577701a1

Acţiunea este plasată în Cuba contemporană, Viva fiind de fapt o dramă existențială cu unele momente plină de tandrețe

Totul gravitează în jurul lui Jesus.Acesta își câștigă existența prestând servicii de machiaj și coafat pentru o trupă de travestiți din Havana, dar visul lui este să ajungă în lumina reflectoarelor. Când în sfârșit va obține șansa de a fi pe scenă, un străin iese din mulțime și îi lovește. „Străinul” nu este altul decât tatăl lui, Angel, un fost boxer. Fiind plecat din viața lui Jesus timp de 15 ani, revine pentru a încerca să-și trăiască ultimele săptămâni din viață alături de fiul său.

În timp ce Jesus și Angel se lovesc de așteptările lor diferite, Viva se transformă din acea dramă promiscuă într-o poveste delicată de dragoste dintre un tată și un fiu care se luptă să se înțeleagă unul pe celălalt pentru a deveni din nou o familie.

Se poate afirma că acest film ilustrează o poveste în care putem găsi suferință,ideea de sacrificiu și o oază de lumină într-un loc întunecat,plin de travestiți,plin de patimi și nemulțumiri.

Elocventă este și maniera lui Jesus de a-i ajuta pe toți cei din jur,fără a pretunde sau a aștepta ceva în schimb.Adolescentul va cunoaște toate registrele sufletești,toate eșecurile și situațiile neprevăzute,acceptarea sa fiind de fapt o expresie și un act de curaj, de jertfă,ținând cont de mediul ostil și promiscuu în care evoluează.

„Am fost inspirat să fac Viva când am văzut câteva spectacole cu travestiți în Havana. Un cearșaf atârnat în spatele unei curți periferice și un singur bec au creat din nimic un teatru și o lume a viselor. Această putere de transformare și de creație a fost determinată de dorința de a-și exprima identitatea printr-o voce pasională, brută, netulburată. A fost o experiență năucitoare.” , a declarat Paddy Breathnach, regizorul filmului.

Din distribuție fac parte actorii cubanezi: Jorge Perugorría (Angel), Luis Alberto García (Mama) și Héctor Medina (Jesus).

Filmul artistic este diferit ca evoluție și prezentare în comparație cu producțiile americane și se desfășoară pe durata a 100 de minute

Premiera in România a avut-o încă din data de07.04.2017.Pelucula e distribuită de Freealize.

Chiar dacă,la prima vedere, după nici 15 minute veți avea un șoc și veți fi tentați să părăsiți sala de cinema, vă invit să urmăriți cu atenție această tulburătoare poveste de viață,fără a încerca să aduceți argumente sau să emiteți anumite judecăți de valoare.

În concluzie, despre Viva se poate afirma că este un film ce tratează și explorează teme precum iubirea, supraviețuirea și mai ales iertarea, în condiții cu totul ieșite din tipar.

Trailer-ul oficial :

https://m.youtube.com/watch?v=cGQxqTMA3go

Sursa foto : https:// google.com

Prezentarea a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro