Criteriul National

Scurtă prezentare a filmului Viva (2016)

Scurtă prezentare a filmului Viva (2016)
aprilie 21
06:44 2017

Pelicula intitulată Viva, în regia lui Paddy Breathnach a fost propunerea Irlandei la Premiile Oscar de anul acesta. Filmul este o coproducție Irlanda-Cuba, iar producătorul executiv este cunoscutul Benicio del Toro.

viva_969477l_1600x1200_n_577701a1

Acţiunea este plasată în Cuba contemporană, Viva fiind de fapt o dramă existențială cu unele momente plină de tandrețe

Totul gravitează în jurul lui Jesus.Acesta își câștigă existența prestând servicii de machiaj și coafat pentru o trupă de travestiți din Havana, dar visul lui este să ajungă în lumina reflectoarelor. Când în sfârșit va obține șansa de a fi pe scenă, un străin iese din mulțime și îi lovește. „Străinul” nu este altul decât tatăl lui, Angel, un fost boxer. Fiind plecat din viața lui Jesus timp de 15 ani, revine pentru a încerca să-și trăiască ultimele săptămâni din viață alături de fiul său.

În timp ce Jesus și Angel se lovesc de așteptările lor diferite, Viva se transformă din acea dramă promiscuă într-o poveste delicată de dragoste dintre un tată și un fiu care se luptă să se înțeleagă unul pe celălalt pentru a deveni din nou o familie.

Se poate afirma că acest film ilustrează o poveste în care putem găsi suferință,ideea de sacrificiu și o oază de lumină într-un loc întunecat,plin de travestiți,plin de patimi și nemulțumiri.

Elocventă este și maniera lui Jesus de a-i ajuta pe toți cei din jur,fără a pretunde sau a aștepta ceva în schimb.Adolescentul va cunoaște toate registrele sufletești,toate eșecurile și situațiile neprevăzute,acceptarea sa fiind de fapt o expresie și un act de curaj, de jertfă,ținând cont de mediul ostil și promiscuu în care evoluează.

„Am fost inspirat să fac Viva când am văzut câteva spectacole cu travestiți în Havana. Un cearșaf atârnat în spatele unei curți periferice și un singur bec au creat din nimic un teatru și o lume a viselor. Această putere de transformare și de creație a fost determinată de dorința de a-și exprima identitatea printr-o voce pasională, brută, netulburată. A fost o experiență năucitoare.” , a declarat Paddy Breathnach, regizorul filmului.

Din distribuție fac parte actorii cubanezi: Jorge Perugorría (Angel), Luis Alberto García (Mama) și Héctor Medina (Jesus).

Filmul artistic este diferit ca evoluție și prezentare în comparație cu producțiile americane și se desfășoară pe durata a 100 de minute

Premiera in România a avut-o încă din data de07.04.2017.Pelucula e distribuită de Freealize.

Chiar dacă,la prima vedere, după nici 15 minute veți avea un șoc și veți fi tentați să părăsiți sala de cinema, vă invit să urmăriți cu atenție această tulburătoare poveste de viață,fără a încerca să aduceți argumente sau să emiteți anumite judecăți de valoare.

În concluzie, despre Viva se poate afirma că este un film ce tratează și explorează teme precum iubirea, supraviețuirea și mai ales iertarea, în condiții cu totul ieșite din tipar.

Trailer-ul oficial :

https://m.youtube.com/watch?v=cGQxqTMA3go

Sursa foto : https:// google.com

Prezentarea a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo