Criteriul National

Scurtă prezentare a filmului Viva (2016)

Scurtă prezentare a filmului Viva (2016)
aprilie 21
06:44 2017

Pelicula intitulată Viva, în regia lui Paddy Breathnach a fost propunerea Irlandei la Premiile Oscar de anul acesta. Filmul este o coproducție Irlanda-Cuba, iar producătorul executiv este cunoscutul Benicio del Toro.

viva_969477l_1600x1200_n_577701a1

Acţiunea este plasată în Cuba contemporană, Viva fiind de fapt o dramă existențială cu unele momente plină de tandrețe

Totul gravitează în jurul lui Jesus.Acesta își câștigă existența prestând servicii de machiaj și coafat pentru o trupă de travestiți din Havana, dar visul lui este să ajungă în lumina reflectoarelor. Când în sfârșit va obține șansa de a fi pe scenă, un străin iese din mulțime și îi lovește. „Străinul” nu este altul decât tatăl lui, Angel, un fost boxer. Fiind plecat din viața lui Jesus timp de 15 ani, revine pentru a încerca să-și trăiască ultimele săptămâni din viață alături de fiul său.

În timp ce Jesus și Angel se lovesc de așteptările lor diferite, Viva se transformă din acea dramă promiscuă într-o poveste delicată de dragoste dintre un tată și un fiu care se luptă să se înțeleagă unul pe celălalt pentru a deveni din nou o familie.

Se poate afirma că acest film ilustrează o poveste în care putem găsi suferință,ideea de sacrificiu și o oază de lumină într-un loc întunecat,plin de travestiți,plin de patimi și nemulțumiri.

Elocventă este și maniera lui Jesus de a-i ajuta pe toți cei din jur,fără a pretunde sau a aștepta ceva în schimb.Adolescentul va cunoaște toate registrele sufletești,toate eșecurile și situațiile neprevăzute,acceptarea sa fiind de fapt o expresie și un act de curaj, de jertfă,ținând cont de mediul ostil și promiscuu în care evoluează.

„Am fost inspirat să fac Viva când am văzut câteva spectacole cu travestiți în Havana. Un cearșaf atârnat în spatele unei curți periferice și un singur bec au creat din nimic un teatru și o lume a viselor. Această putere de transformare și de creație a fost determinată de dorința de a-și exprima identitatea printr-o voce pasională, brută, netulburată. A fost o experiență năucitoare.” , a declarat Paddy Breathnach, regizorul filmului.

Din distribuție fac parte actorii cubanezi: Jorge Perugorría (Angel), Luis Alberto García (Mama) și Héctor Medina (Jesus).

Filmul artistic este diferit ca evoluție și prezentare în comparație cu producțiile americane și se desfășoară pe durata a 100 de minute

Premiera in România a avut-o încă din data de07.04.2017.Pelucula e distribuită de Freealize.

Chiar dacă,la prima vedere, după nici 15 minute veți avea un șoc și veți fi tentați să părăsiți sala de cinema, vă invit să urmăriți cu atenție această tulburătoare poveste de viață,fără a încerca să aduceți argumente sau să emiteți anumite judecăți de valoare.

În concluzie, despre Viva se poate afirma că este un film ce tratează și explorează teme precum iubirea, supraviețuirea și mai ales iertarea, în condiții cu totul ieșite din tipar.

Trailer-ul oficial :

https://m.youtube.com/watch?v=cGQxqTMA3go

Sursa foto : https:// google.com

Prezentarea a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo