Criteriul National

Scurtă prezentare a noului film a lui Ben Affleck- „Legea nopţii „

Scurtă prezentare a noului film a lui Ben Affleck- „Legea nopţii „
ianuarie 22
21:57 2017

Producţia intitulată mai mult decât sugestiv „Legea nopții” a fost produsă de Leonardo DiCaprio și Jennifer Davisson sub egida companiei Appian Way, și de Ben Affleck și Jennifer Todd, sub egida Pearl Street Films. Chris Brigham, Dennis Lehane și Chay Carter au fost producători executivi.Filmul „Legea nopții”, produs de Appian Way/Pearl Street este distribuit în întreaga lume de compania de entertainment Warner Bros. Pictures. 

LiveByNightQuad

Scenariul este unul aparte, tumultos şi totdată captivant deoarece este opera unui actor de talia lui Ben Affleck. ”Legea nopţii“ se desfăşoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor 1920, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul.

Studioul Warner Bros. nu s-a zgârcit la autenticitatea decorului și a recuzitei. Întregul peisaj arată ca la patru ace, de la garderobă la mașinile epocii, ilustrând acea Belle Epoque.Pentru realizarea coloanei sonore care să reflecte tematic parcursul lui Joe, Affleck a apelat la compozitorul Harry Gregson-Williams.

Temerar şi având acea inteligenţă şi ambiţie ce garantează şi favorizează mereu âştigul, faima, puterea, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inpectorului poliţiei din Boston are acel ingrat rol de bad boy. Cu o nonşalanţă debordantă sfidează toate  rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Numai că până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi iubita unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi White.

Acest personaj e interpretat de Robert Glenister, actor de origine britanică, este cel care-i dă viață mafiotului irlandez, descriindu-l pe White ca pe „întruchiparea perfectă a răului. El nu se dă înapoi de la nimic și nu are remușcări în privința lucrurilor pe care le face.”

Glenister poate fi considerat un fel de supraviețuitor, dar în lumea lui, în acea perioadă, trebuia să acționezi cu brutalitate și fără îndurare dacă cineva te provoca. Pe parcursul filmului, Joe îl înșală pe Albert, ceea ce-l face să devină un bărbat foarte nemulțumit. Unul cu tendințe de psihopat, firește, dar tot bărbat.

După ce White îi provoacă lui Joe cea mai groaznică pierdere, acesta își dă seama că pentru a se putea răzbuna pe mafiotul irlandez, nu are de ales decât să lucreze pentru concurență.

În timp ce Ben Affleck interpretează rolul principal, distribuţia este completată de Sienna Miller, Zoe Saldana şi câştigătorul Premiului Oscar Chris Cooper.

Am vizionat cu mult interes această peliculă deoarece totul arată impecabil şi totdată filmul are multe şi variate registre, de la cel mundan până la unele cu tentă filosofică.  Recunosc deschis că lumea gangsterilor realcătuită de către contemporani vă va determina să nu vă  plictisiţi în cele două ore.

Live by Night are un stil vizual si o distribuţie impresionantă, dar nu sunt de acord cu părerea multor critici de specialitate ce consideră că filmul are de pierdut în a ficeva hibrid, chiar dacă desfăşurarea acţiunii aminteşte de fimnul alb-negru . Ben Affleck nu poate fi decât acel inteligent şi sclipitor actor ce dă o doză  de echilibru unei drame pline de sânge şi trădare.

De aceea, consider că acest gen de filme îl favorizează deoarece reprezintă un nou capitol într-o carieră ce-l recomandă şi-l fac să strălucească în acest gen.

LIVE-BY-NIGHT-14-1200x800

 Recomand celor pasionaţi deoarece etalează o poveste interesant de urmărit, lungă în sensul bun, fără să tragă de timp degeaba nicio clipă, în pofida ritmului lent de dramă deoarece are de transmis şi o lecție de viață care se poate rezuma în rememorarea primului criminal Cain.

La final, cutremurat de crimele în serie mi-am adus aminte de ceea ce, după omorârea lui Abel, Dumnezeu i-a spus lui Cain: „Ce ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă către Mine din pământ. Şi acum eşti blestemat de pământul care şi-a deschis gura sa, ca să primească sângele fratelui tău din mâna ta. Când vei lucra pământul, acesta nu-şi va mai da roadele sale ţie; zbuciumat şi fugar vei fi tu pe pământ” (Facere 4, 10-12).

Trailer

 

Sursa foto Poster SpyForbes

Prezentare oferită  de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro