Criteriul National

Se asteapta cinci ani de stagnare economica a Rusiei? Intre zvon si realitate…

aprilie 05
14:13 2015

 Kremlin

In exclusivitate pentru dumneavoastra avem vesti deosebit de proaste pentru Vladimir Putin si toti sustinatorii sai, care inca mai cred intr-o relansare economica a Rusiei. Fostul ministru de Finante Alexei Kudrin a afirmat ca tara sa se va confrunta cu stagnare economica pe termen mediu, chiar daca va reusi sa traverseze actuala perioada de criza.

„Vom trece de la criza la stagnare economica. Reformele structurale nu au fost facute la timp”, a declarat Kudrin pentru presa rusa cu prilejul unei mese rotunde organizate la 15 ani de la castigarea primelor alegeri de catre Vladimir Putin, anunta postul american CNBC.

Iar prognoza realizata de Kudrin indica un blocaj al economiei ruse in viitorul apropiat.Tot el a declarat nonsalant urmatoarele pentru agentia de presa rusa RBC :”Perioada 2012-2018 va fi marcata de o crestere economica de 1,5 procente, maxim 2%, in cel mai fericit caz. Aceasta este o provocare serioasa pentru presedinte – o economie in stagnare pentru cel putin cinci ani de acum inainte”, .

Tin sa va readuc aminte ca domnul Kudrin a detinut mandatul de ministru al Finantelor intre 2000 si 2011, fiind considerat unul dintre reformatorii sistemului economic din Rusia si un personaj implicat direct in efortul de reducere a datoriei externe a tarii.Domnia sa a parasit functia guvernamentala in 2011, dupa un conflict deschis cu premierul Dmitri Medvedev pe tema evolutiei economice a tarii.

In ciuda trecutului sau de fost sustinator al lui Putin, comentariile lui Alexei Kudrin sunt intesate de critici privind slabele masuri de contracarare a crizei petrolului si a sanctiunilor internationale dictate impotriva Rusiei.Cu toate acestea, Putin se bucura in continuare de increderea a 85% din populatie, in ciuda declinului rublei si a inflatiei accelerate inregistrate de economia rusa.

Kudrin insista ca actualul lider rus ar trebui sa-si foloseasca popularitatea pentru a impinge inainte valul de reforme, dar deocamdata Putin intarzie sa faca acest lucru.

„Liderii globali cu popularitate crescanda sa se foloseasca de aceasta pentru a initia reforme. Altfel, scorurile mari din sondaje raman doar simple ratiguri facute doar de dragul show-ului politic”, afirma Kudrin.

In contextul in care Banca Centrala a Rusiei a prognozat o contractie a economiei ruse de 4,6% in acest an, iar multi analisti se indoiesc de faptul ca popularitatea lui Putin va ramane la aceleasi cote in cazul intrarii in recesiune, ramane de vazut daca aceste previziuni se vor materializa sau sunt simple zvonuri lansate pentru a abate ochii opiniei publice de la adevaratele lucruri.

Sursa foto: Sefa Karacan | Anadolu Agency | Getty Images

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro