Criteriul National

Se cunosc câștigătorii premiilor Grammy pe anul 2016!

Se cunosc câștigătorii premiilor Grammy pe anul 2016!
februarie 16
08:42 2016

Cântăreţul hip-hop Kendrick Lamar a fost marele învingător al celei de-a 58-a ediţii a galei Grammy, câştigând printre altele trofeele la categoriile cântecul anului şi discul anului, iar cântăreaţa pop-country Taylor Swift a primit premiul pentru albumul anului.

premii-grammy

Rapperul Kendrick Lamar a dominat ediţia din acest an a premiilor Grammy, care a avut loc luni seară, la Los Angeles, câştigând cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun album rap, care i-a fost acordat pentru discul său „To Pimp A Butterfly”, pentru cel mai bun cântec rap şi pentru cea mai bună interpretare rap, pentru melodia „Alright”, pentru cea mai bună colaborare rap/cântec şi cel mai bun videoclip, acest premiu din urmă fiind împărţit cu Taylor Swift, graţie colaborării lor la piesa „Bad Blood”.

https://www.youtube.com/watch?v=M2VHR31bg5w

Pe de altă parte, cântăreaţa pop-country Taylor Swift a câştigat cel mai important premiu al galei Grammy 2016, respectiv trofeul pentru albumul anului, pentru discul său „1989”. Taylor Swift a devenit astfel prima femeie care a câştigat acest premiu de două ori, potrivit BBC.

Taylor Swift a primit la ediţia din acest an a premiilor Grammy trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun album pop vocal, tot pentru „1989”. Acesta a fost cel mai bine vândut album din lume, în 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=L3TwJdDCynM

În discursul său de pe scena premiilor Grammy, Taylor Swift a susţinut un discurs motivaţional. „Fiind prima femeie care câştigă premiul pentru albumul anului de două ori la gala Grammy, doresc să le spun tinerelor: Vor fi oameni care pe parcursul drumului vostru vor încerca să vă submineze sau să profite de pe urma succesului vostru sau a celebrităţii voastre. Dar dacă vă concentraţi asupra muncii voastre şi nu lăsaţi acele persoane să vă abată de la drumul vostru, cândva, când veţi ajunge unde vă doriţi, vă puteţi uita în jur şi veţi şti că voi şi oamenii care vă iubesc v-au adus acolo. Şi acesta va fi cel mai fericit sentiment din lume”.

Pe de altă parte, cântăreţul R&B Bruno Mars şi producătorul Mark Ronson au câştigat premiul pentru înregistrarea anului, pentru melodia „Uptown Funk”.

La rândul său cântăreţul britanic Ed Sheeran a câştigat primele sale două premii Grammy din carieră, la categoriile cântecul anului şi cea mai bună interpretare pop solo, pentru melodia „Thinking Out Loud”.

https://www.youtube.com/watch?v=Gl6PRiXXl0w

Gala premiilor Grammy 2016 a inclus numeroase momente artistice, printre care şi unul în care cântăreaţa americană Lady Gaga i-a adus un omagiu cântăreţului britanic David Bowie, care a decedat pe 10 ianuarie.

Lady Gaga, câştigătoare a şase premii Grammy, este la rândul său renumită pentru capacitatea de a se reinventa permanent, după ce a cunoscut celebritatea, în anul 2008. În acest tribut „psihedelic”, Lady Gaga a încercat să surprindă esenţa artistică a lui David Bowie, artista interpretând zece din melodiile regretatului cântăreţ: „Space Oddity”, „Changes”, „Ziggy Stardust”, „Suffragette City”, „Rebel Rebel”, „Fashion”, „Fame”, „Under Pressure”, „Let’s Dance” şi „Heroes”.

Prezentăm în continuare lista câştigătorilor la principalele categorii (lista completă poate fi consultată pe site-ul Grammy):

Albumul anului: „1989” – Taylor Swift

Cel mai bun artist nou: Meghan Trainor

https://www.youtube.com/watch?v=7WZwpm-ysGY

Cel mai bun album rock: „Drones” – Muse

Cea mai bună interpretare rock: „Don’t Wanna Fight” – Alabama Shakes

Înregistrarea anului: „Uptown Funk” – Mark Ronson şi Bruno Mars

Cântecul anului: „Thinking Out Loud” – Ed Sheeran & Amy Wadge

Cel mai bun album pop vocal: „1989” – Taylor Swift

Cea mai bună interpretare pop solo: „Thinking Out Loud” – Ed Sheeran

Cel mai bun album pop vocal tradiţional: „The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern” – Tony Bennett & Bill Charlap

Cel mai bun videoclip: „Bad Blood” – Taylor Swift şi Kendrick Lamar

Cea mai bună înregistrare dance: „Where Are U Now” – Skrillex şi Diplo, cu Justin Bieber

Cea mai bună interpretare R&B: „Earned It (Fifty Shades Of Grey)” – The Weeknd

Cel mai bun album R&B: „Black Messiah” – D’Angelo şi The Vanguard

Cel mai bun album urban contemporan: „Beauty Behind The Madness” – The Weeknd

Cel mai bun album de muzică country: „Traveller” – Chris Stapleton

Cel mai bun cântec country: „Girl Crush” – Hillary Lindsey, Lori McKenna & Liz Rose (Little Big Town)

Cea mai bună interpretare metal: „Cirice” – Ghost

Cel mai bun album rap: „To Pimp A Butterfly” – Kendrick Lamar

Cea mai bună coloană sonoră: „Amy” – Amy Winehouse

Cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuale: „Glory” – Lonnie Lynn, Che Smith & John Stephens (Common şi John Legend)

 

Sursa ştire  mediafax.ro

Sursa foto   www.click.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo