Criteriul National

„Se poate si cum vrea OMUL ?”

„Se poate si cum vrea OMUL ?”
septembrie 15
08:20 2016
Modelează-ți  DESTINUL !
2
 
   Prea des auzim : Gândește pozitiv !  Ai grijă de tine
Da…Acestea sunt îndemnuri care se vor cheia succesului,și, totodată, plasarea individului în Centrul Lumii, ca și cum ceilalți n-ar exista.
    Viața arată că numai cu o gândire pozitivă, neurmată de acțiuni pe măsură,nu rezolvăm nimic, trăim chiar mai greu decât înainte de a repeta - gândețte pozitiv -.
 
   Bine, bine, nu ești de acord cu acest slogan omniprezent, dar ce propui să ne fie mai bine ?
 
   Din vremuri imemoriale, oamenii au crezut în DESTIN. Expresiile orale de genul : Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus ! Fă-mă mamă cu noroc și aruncă-mă și-n foc ! , confirmă existența Foii de parcurs la venirea pe lume, „document secret ” și pentru purtător, care trebuie să intuiască, să simtă ,direcția de urmat.
 
   Mijloacele necesare „Drumului ” si „Însoțitorii” sunt alegerea fiecăruia, Liberul sau arbitru. Această alegere, rezultatul gândirii intuitive,  trebuie urmată de acțiuni care îl vor expune influenței forțelor benefice sau distructive.
 
   Aici este cheia . Natura forțelor exterioare pe care le atragem ca „parteneri de drum „, NE MODELEAZĂ DESTINUL într-un fel bun sau rău.
 
 Exemplele lămuresc.
 
Eu, tânăr, aleg ca prieteni numai tineri care refuză să muncească, care trăiesc din banii „sustrași”de la părinți. Este clar că mă aflu într-o zonă unde forțele distructive „își fac treaba” , rezultatul – om ratat- va apărea foarte curând. Eu am crezut că am gândit pozitiv , când mi-am luat ca parteneri forțele distructive !
 
    Altfel va fi viața mea, dacă mă alătur unor tineri modești, care duc o viață simplă, muncesc și caută soluții inteligente pentru a trăi frumos. Acestea sunt forțele benefice care ar trebui să le atrag prin conduita mea !
    Între Bine și Rău nu-i hotarul vizibil întotdeauna. Răul se ascunde de multe ori sub haina Binelui. În astfel de situații ,trebuie să gândești și să intuiești care sunt aparente și care este esență adevărată. În acest mod  libertatea noastră  poate modela într-un sens pozitiv sau negativ  Destinul !
         Alege în cunoștință de cauză !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo