Criteriul National

„Se poate si cum vrea OMUL ?”

„Se poate si cum vrea OMUL ?”
septembrie 15
08:20 2016
Modelează-ți  DESTINUL !
2
 
   Prea des auzim : Gândește pozitiv !  Ai grijă de tine
Da…Acestea sunt îndemnuri care se vor cheia succesului,și, totodată, plasarea individului în Centrul Lumii, ca și cum ceilalți n-ar exista.
    Viața arată că numai cu o gândire pozitivă, neurmată de acțiuni pe măsură,nu rezolvăm nimic, trăim chiar mai greu decât înainte de a repeta - gândețte pozitiv -.
 
   Bine, bine, nu ești de acord cu acest slogan omniprezent, dar ce propui să ne fie mai bine ?
 
   Din vremuri imemoriale, oamenii au crezut în DESTIN. Expresiile orale de genul : Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus ! Fă-mă mamă cu noroc și aruncă-mă și-n foc ! , confirmă existența Foii de parcurs la venirea pe lume, „document secret ” și pentru purtător, care trebuie să intuiască, să simtă ,direcția de urmat.
 
   Mijloacele necesare „Drumului ” si „Însoțitorii” sunt alegerea fiecăruia, Liberul sau arbitru. Această alegere, rezultatul gândirii intuitive,  trebuie urmată de acțiuni care îl vor expune influenței forțelor benefice sau distructive.
 
   Aici este cheia . Natura forțelor exterioare pe care le atragem ca „parteneri de drum „, NE MODELEAZĂ DESTINUL într-un fel bun sau rău.
 
 Exemplele lămuresc.
 
Eu, tânăr, aleg ca prieteni numai tineri care refuză să muncească, care trăiesc din banii „sustrași”de la părinți. Este clar că mă aflu într-o zonă unde forțele distructive „își fac treaba” , rezultatul – om ratat- va apărea foarte curând. Eu am crezut că am gândit pozitiv , când mi-am luat ca parteneri forțele distructive !
 
    Altfel va fi viața mea, dacă mă alătur unor tineri modești, care duc o viață simplă, muncesc și caută soluții inteligente pentru a trăi frumos. Acestea sunt forțele benefice care ar trebui să le atrag prin conduita mea !
    Între Bine și Rău nu-i hotarul vizibil întotdeauna. Răul se ascunde de multe ori sub haina Binelui. În astfel de situații ,trebuie să gândești și să intuiești care sunt aparente și care este esență adevărată. În acest mod  libertatea noastră  poate modela într-un sens pozitiv sau negativ  Destinul !
         Alege în cunoștință de cauză !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro