Criteriul National

SECRETE BINE PĂZITE-PAMFLET

SECRETE BINE PĂZITE-PAMFLET
iulie 06
21:12 2020

received_617407035874518

La un moment dat, în însemnările sale, în care îşi exprima angoasa, Eugene Ionesco, deosebit de inspirat, scrie despre înclinaţia spre sinucidere a omului care ar vrea şi nu ar vrea să moară şi că s-ar putea ca acest lucru să se întâmple „din greşeală, dintr-o greşeală plină de sens, dintr-un impuls inconştient sau într-un moment de disperare colectivă” („Sub semnul întrebării”, Editura Humanitas, 1994).
Şi iată că trăim astăzi o asemenea greşeală, plină de sens, desigur. Dar punctul de vedere oficial este acela că ar fi vorba de neglijenţă. Dar oare aşa să fie? Nu cunoaştem deocamdată dedesubturile fenomenului distructiv ce a cuprins întreaga planetă propagându-se cu repeziciunea fulgerului, dar ceva e putred în Danemarca.
Pornit din China comunistă, unde a afectat doar oraşul Wuhan, în restul ţării fiind închise imediat zborurile, circulaţia, deplasarea populaţiei, în câteva săptămâni s-a răspândit de la un capăt la altul al globului.
Cum să nu te întrebi, aşadar, dacă nu cumva acest lucru a fost făcut cu premeditare? Ba te întrebi, desigur, şi tare îmi este teamă că răspunsul este unul pozitiv.
Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns, acum, în iulie, 2020, se pare că tot din China ar veni un alt virus ucigaş. Măi să fie! Nu bate la ochi? Bate, şi încă al dracului!
Nu ştiu ce aş mai putea adăuga, nu vreau să fiu acuzat de părtinire, dar mă întreb ca orice om de bună-credinţă: Qui prodest?
Pentru că e de la sine înţeles, la mijloc este UN INTERES. Cine îşi imaginează că e vorba de o simplă întâmplare, aşa cum se susţine în mod oficial, ori este credul ori nu-i copt încă la minte. Dar, mă rog, e dreptul fiecăruia de a gândi într-un anumit fel.
Şi eu mă înşel adeseori, dar nu cred că în privinţa COVID-19 poate fi vorba de aşa ceva. Mai degrabă cred că este un plan foarte bine pus la punct, la care nu avem acces. Deocamdată, desigur, pentru că în timp adevărul va ieşi ca uleiul la suprafaţă. Dar oare va mai fi de folos cuiva? Sigur că nu.
Fără comentarii!

Sursa foto: https:// google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în data de 06.07.2020 și trimis în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul