Criteriul National

Secretele cuplurilor fericite

Secretele cuplurilor fericite
iulie 06
16:14 2020

Gasirea jumatatii este unul dintre cele mai bune lucruri care ni se pot intampla in viata, fara indoiala. A fi intr-un cuplu si a fi fericit este ceva la care aspira multi si realizarea acestui lucru nu este intotdeauna usoara.

Uneori, fara sa ne dam seama, facem unele greseli care devin decisive in incheierea unei relatii . Ele sunt acele mici obiceiuri pe care la un moment dat in viata noastra le vom avea, dar pe care daca le constientizam, le putem rezolva. Si legat de aceste obiceiuri este ceea ce expertii au catalogat deja drept cheia fericirii in cupluri .

Ce este nevoie pentru a fi fericit intr-o relatie? Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o psihiatrul Mark Goulston, care propune cateva sfaturi pentru imbunatatirea vietii de cuplu.

Doctorul Mark Goulston intrebat ce face ca unele cupluri locul de munca si altele nu. Observandu-le, a realizat ca cele mai fericite cupluri au de obicei anumite obiceiuri care contribuie la bunastarea lor:

Se duc la culcare in acelasi timp . Potrivit lui Goulston, cuplurile fericite rezista adesea tentatiei de a merge la culcare in momente diferite si de a merge la culcare impreuna . Cand iti ating pielea, simt in continuare un pic de furnicaturi, cu exceptia cazului in care unul sau ambii sunt epuizati.

Ei cultiva interese comune . Cand pasiunea scade la un nivel, este important sa ai hobby-uri comune . De fapt, daca interesele comune nu sunt prezente, cuplurile fericite le dezvolta, spune Goulston. Cu toate acestea, este important ca acestia sa desfasoare si activitati separate , astfel incat relatia sa nu devina prea dependenta.

Ei au incredere si iarta . Cand au loc unele discutii de rutina, cuplurile fericite nu se uzeaza singure, se iarta reciproc si au incredere reciproca, in loc sa se contrazica.

Ei se concentreaza mai mult pe ceea ce partenerul lor face bine decat pe ceea ce face rau . Daca incepi sa cauti lucruri rele in partenerul tau, vei gasi intotdeauna ceva. Daca faci contrariul, adica cauti binele, vei gasi multe lucruri si va fi mult mai satisfacator.

Se imbratiseaza cand se intalnesc din nou dupa munca . Pielea noastra are o amintire de „mangaieri bune” (dragoste), „mangaieri rele” (abuz) si „fara mangaieri” (neglijare). Cuplurile care se saluta reciproc cu o imbratisare isi pastreaza pielea scaldata in „mangaieri bune”, spune Mark.

Ei spun „te iubesc” si „o zi buna” in fiecare dimineata . Este o modalitate de a cultiva rabdarea si toleranta, deoarece este o modalitate buna de a incepe o zi de munca.

Creaza o lectura erotica impreuna , puteti deveni chiar protagonistii povestii pentru a o face mai interesanta. Pur si simplu cautati pe internet povesti erotice sau puteti citi clasici de literatura erotica. Vezi aici mai multe filme erotice pe care le puteti folosi ca sursa de inspiratie pentru propria experienta.

Ei spun „noapte buna” in fiecare seara , indiferent de modul in care se simt. Este un gest care pare imperceptibil, dar este esential.

Suna sau trimite un mesaj partenerului in timpul zilei . Goulston spune ca apelul sau trimiterea unui mesaj este un obicei pentru cuplurile fericite. Ajuta la mentinerea complicitatii si conexiunii.

Sunt mandri ca sunt alaturi de partenerul lor . Cuplurilor fericite le place sa se vada si cand sunt in public manifesta adesea conexiunea dintre ele, uneori fara sa-si dea seama.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul