Criteriul National

Secretele părului

Secretele părului
iulie 26
16:17 2020

balsam-pentru-hranire-si-regenerare-cu-cheratina

De-a lungu timpului s-au împământenit mai multe lucruri despre păr; unele lucruri sunt adevărate, altele doar povești.

Un prim fapt despre păr este acela că este format din keratină, o proteina care se află în învelișul exterior al părului, aceeași pe care o întâlnim în piele și unghii, așa cum se află și în copitele animalelor și ghearele acestora. Din acest motiv este recomandat samponul sau balsamul cu keratină, așa cum este KATIVA BALSAM PENTRU HRANIRE SI REGENERARE CU KERATINA SI CERAMIDE .

Se pare că s-a demonstrat faptul că părul crește mai repede atunci când este cald, în zonele în care este climă caldă sau atunci când este vară; desigur că la temperatura caldă se mai adaugă și alți factori, precum dieta abordata, stiul de viață și genetica.

Un alt aspect interesant privind părul este faptul că el poate deveni cu 30% mai lung atunci când este ud și apoi revine la lungimea inițală, prin urmare nu va entuziasmația sau nu fiți dezamăgiți.

Interesant este și faptul că părul nostru este lipsit de viață, vitalitate având doar firul de păr care este gata să crescă, în interiorul epidermei scalpului; cu toate acestea noi suntem mai atenți și îngrijim partea care se vede, pentru estetic, desigur, dar este important să îngrijim și ceea ce nu se vede, să știm că este important un balsam, dar și ceea ce mâncăm, pentru că poate influența calitatea părții care se vede a părului.

O altă informație interesantă este faptul că există o culoare a părului care predomină, aceasta este negrul și culorile cele mai închise, iar roșcatul este frecvent doar în 1% din cazuri iar blondul 2%. Este important să vă apreciați părul natural deoarece va veni un moment când, din cauza firelor albe, va trebui să vă vopsiți. Interesant este faptul că un singur fir de păr poate oferi foarte multe informații despre o persoană în cazul unei analize de laborator.

O altă informație deosebită este faptul că un pir de păr poate susține până la 100 de g greutate, prin urmate mai multe fire de păr pot susține și mai mult. În ceea ce privește creșterea, se pare că părul este al doilea țesut care crește repede în organism, după măduva osoasă.

Mitul pe care îl vom demonta este cel legat de frecvența tăierii părului care influențează creșterea părului, fapt care nu este adevărat deoarece părul crește de la rădăcine, nu din firele despicate.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul