Criteriul National

Secretele unei diete ketogenice

iulie 04
11:45 2018

Secretele unei diete ketogenice

In momentul de fata acesta dieta ketogenica este in voga nu numai printre vedetele cunoscute ale lumii, dar si printre femeile care sunt la curent cu trendurile ultimelor diete. Popularitatea s-a a explodat datorita rezultatelor pozitive vizibile intr-o perioada de timp scurta pentru cei care o urmeaza. De altfel, este cunoscuta si sub denumirea de “dieta care arde grasimile”.

Aceasta metoda de cura sa slabire face parte din categoria dietelor ce interzic consumul de carbohidrati, precum binecunoscuta Atkins sau LCHF. Cu toate acestea, exista o diferenta majora intre ele care le separa, aceea fiind faptul ca dieta ketogenica se bazeaza pe grasimi si nu pe proteine. Cu toate acestea, grasimile vizate sunt unele de calitate, care induc starea de cetoza.

Ce este cetoza?

Cetoza reprezinta un fenomen al corpului care apare in momentul absentei glucozei si presupune apelarea la depozitele de lipide, astfel incat organismul sa poata sustine functiile vitale. In esenta, grasimea este transformata in energie iar produsele moleculare de tip cetone sau corpi cetonici sunt cele utilizate. Tot acest proces de eliminare a glicemiei, glucagonului si insulinei mai are loc in momentul in care se tine post negru sau cand se mananca in ziua respectiva foarte putini carbohidrati si o cantitate medie de proteine.

Cum functioneaza dieta ketogenica?

In conditiile in care aportul de carbohidrati este mic, nivelul zaharului din sange este direct proportional si scade odata cu acest aport. Pentru a se echilibra, corpul foloseste glucagonul, un hormon pancreatic care are efect hiperglicemiant. In acest fel, el are rolul de a transforma glicogenul din stomac intr-o forma mult mai usor de utilizat si asimilat, respectiv glucoza. Daca in organism toate rezervele de glicogen sunt epuizate, nivelul insulinei va scadea drastic si in final intervine aceasta stare de cetoza, semnul clar ca acest corp uman isi schimba sursa sa de energie si topeste altfel grasimile intr-un ritm mult mai rapid.

Pentru fiecare femeie este foarte important ca atunci cand incepe orice dieta, sa o faca in momentul in care este prescrisa si recomandata de medicul nutritionist, pentru a nu prezenta pe parcursul ei probleme de sanatate si multe alte afectiuni care pot avea repercusiuni grave !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu