Criteriul National

Secretul unui corp sanatos – cresterea si mentinerea imunitatii

Secretul unui corp sanatos – cresterea si mentinerea imunitatii
decembrie 21
20:09 2018

In zilele noastre un subiect de mare interes, in mod special in aceasta perioada a anului, este cel legat de imunitate. Pentru ca este atat de importanta pentru organismul uman, adesea se vorbeste despre imunitate scazutacresterea imunitatii si mentinerea ei. In sens comun, sistemul imunitar este modalitatea prin care organismul uman se apara si lupta impotriva virusurilor si bacteriilor ce cauzeaza anumite boli.

Odata cu venirea sezonului rece, inevitabil virusurile si bacteriile isi fac simtita prezenta, si chiar se intensifica. Peste iarna, este aproape imposibil ca oamenii sa treaca fara a se confrunta cu gripa sau raceala. Acestea doua sunt afectiuni transmise usor prin intermediul stranutului, tusei sau chiar prin atingerea unor suprafete contaminate. Daca raceala este mai putin riscanta si poate dura intre 3 si 10 zile, gripa este insa, conform specialistilor, mult mai contagioasa, cu o durata mai mare de manifestare a simptomelor ce afecteaza intregul corp.

Un sistem imunitar puternic inseamna protejarea de diverse infectii de natura bacteriana, parazitara, fungica sau virala. O prima bariera de protectie este constituita din pielea si mucoase. In momentul in care corpul prezinta semne de slabire a sistemului imunitar, infectiile apar mult mai repede, cu efecte mai puternice si pe o perioada mai indelungata de timp.

Principalele semne care semnaleaza un sistem imunitar potential scazut sunt urmatoarele: amplificarea oboselii, posibile infectii, diverse reactii alergice, precum si recuperarea lenta a ranilor. Asadar, imunitatea este, intr-adevar, un subiect delicat, intrucat trebuie sa existe control asupra acesteia.

Din fericire, daca se acorda suficienta atentie sanatatii, problemele vor intarzia sa apara. Secretul unui corp sanatos este chiar simplu: stimularea cresterii imunitatii si mentinerea ei, acesta fiind sfatul provenit din partea specialistilor in domeniu.

Alimentatia sanatoasa, bogata in fructe si legume proaspete ce contin vitaminele C, E, B6 si vitamina A, reprezinta cheia unui corp sanatos. Pestele, ouale, semintele, iaurtul probiotic, precum si ceaiurile naturale completeaza o alimentatie bogata, variata si plina de nutrienti esentiali. Miscarea este si ea la fel de importanta, organismul asimiland mult mai bine substantele necesare, activitatea fizica regulata activand producerea de anticorpi. Mai mult, odihna si relaxarea periodica joaca si ele un rol fundamental in mentinerea starii de sanatate, fiind vitale pentru un corp si o minte puternice.

In scopul pastrarii unei imunitati in limite normale, pe langa vitaminele si elementele minerale indispensabile functionarii organismului uman, si suplimentele alimentare naturale pot ajuta in echilibrarea sistemul imunitar, potrivit medicilor. Un supliment alimentar din aceasta categorie este, de pilda, Imunix – formula pentru intarirea imunitatii si imbunatatirea capacitatii organismului. Acest supliment alimentar este un puternic antioxidant, avand in compozitie doar spirulina si drojdie de bere imbogatita cu seleniu, protejeaza in cazul oboselii fizice si mentale, sustine tonusul si vitalitatea organismului.

Prin urmare, functionarea normala a organismului este direct proportionala cu un mod de viata sanatos, armonia si echilibrul fiind pilonii de baza ai unui corp sanatos.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu