Criteriul National

Șefi mari, şefi mici şi Superiori

Șefi mari, şefi mici şi Superiori
aprilie 09
08:20 2019

front
Motto : ” Se cuvine ca acela care-i in fruntea celor mai mari treburi sa aiba si INTELEPCIUNEA cea mai mare.” ( Platon)

Daca ceva nu merge bine intr-o organizatie, firesc ar trebui sa vedem cine-i SEFUL. Cum frica este asociata functiei de sus si pana jos, se vine imediat cu solutia ” in plic” pentru gasirea vinovatilor : un control exigent dispus chiar de catre SEF, care va fi efectuat de propriul organ de control. Rezultatul este cel planificat : cineva de la baza ierarhiei, incurca treburile , si, dupa cum e si el ” al cuiva” , singura cale de a scapa de unii ca el este reorganizarea, prin care se renunta chiar la existenta compartimentului condus de cel ” incompetent ” .
” Ingeniozitatea ” sefului este apreciata de cei pastrati in noua organigrama.
” Legea reorganizarii” asigura stabilitatera si rotatia , dupa nevoi, a sefilor !
Cel care verifica respectarea acestei ” Legi” este insa SUPERIORUL. Numai acesta are viziunea de ansamblu a edificiului si face ca totul sa se intample asa cum este programat.
Vedem uneori si -SEFI- care ignora spusele Superiorului si doresc cu orice pret salvarea personala, in dauna organizatiei pe care o conduce in baza unui Program. Risca tot , desi i s-a spus ca totul are o limita. Finalul este previzibil si il urmarim cu tot interesul.
De ce v-am spus aceasta poveste cu iz stiintifico-fantastic ?
Cu gandul ca vom intelege mersul societatii in care traim.
Superior-boss
Intelegerea pentru omul obisnuit ar fi daca , intre alegeri, ar invata regulile jocurilor politice, astfel ca la momentul cand si el intra in joc( momentul votului !) ,sa contribuie decisiv la stabilirea rezultatului.
In DEMOCRATIE , daca nu inveti regulile jocului si nu intri in joc de partea celor care-ti sunt favorabili, n-ai dreptul la recurs. Va trebui sa astepti patru ani , pana la urmatorul joc. De pregatirea si intelepciunea fiecaruia atarna BINELE celor multi.
Asadar, sa nu amanam pregatirea pentru ” a juca” competent si inspirat la apropiatele alegeri pentru Parlamentul european !

Sursa foto : Europa Libera, Bou Baltii

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 9 Aprilie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei