Criteriul National

Şeful operativ al SRI Florian Coldea a fost scos din funcție şi va fi cercetat de o comisie specială

Şeful operativ al SRI Florian Coldea a fost scos din funcție şi va fi cercetat de o comisie specială
ianuarie 12
20:44 2017

Cutremur mare în vârful Serviciilor de Informaţii româneşti.Florian Coldea în vârstă de 48 de ani a fost suspendat de către superiorul său Eduard Radu Hellvig din funcţie până la finalizarea anchetei declanşată ca urmare a scandalului în care este implicat.

media

Ştirea zilei poate suna sec, oficial Generalul Florian Coldea a fost suspendat astăzi din funcţie, după apariţia informaţiilor referitoare la relaţiile sale cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă. Domnul Coldea este implicat în acest moment într-un scandal declanşat de Sebastian Ghiţă, fostul şef al Comisiei Parlamentare de Control a SRI. Sebastian Ghiţă a difuzat, pe postul România TV, şapte înregistrări în care face declaraţii despre Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, susţinând că avea o relaţie de prietenie cu aceştia.

Ghiţă a fost prieten cu Coldea, dar relaţia s-a rupt în urmă cu un an. Ghiţă, care actualmente este dat în urmărire generală, fiind implicat în mai multe dosare, a prezentat mai multe informaţii legate de vacanţele petrecute împreună cu Coldea. De asemenea Ghiţă îi acuză pe Coldea şi pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, că fac jocurile în această ţară, în afara cadrului politic şi oficial.

Mai precis, în urma dezvăluirilor realizate de Sebastian Ghiţă, rezultă faptul că acesta din urma i-ar fi platit concedii lui Florian Coldea şi soţiei sale.

Bineînţeles că acest lucru constituie pentru mulţi o surpriză de proporţii, având în vedere puterea pe care s-a bazat şi a tot exercitat-o domnul Florian Coldea în ultimii ani.Florian Coldea este fără doar şi poate omul din umbră al politicii autohtone sau chiar mai grav ( încă neprobat), omul care putea intervini și decide în actul de justiție folosindu-se de secretele altora.

Ceea ce surprinde în această epopee încă nefinalizată este lentoarea cu care lucrurile avansează. De exemplu, aproape timp de o lună de zile Serviciul Român de Informații a tăcut. Într-o ţară democratică, europeană şi mai ales în care se tot bate moneda pe ”statul de drept”,acest lucru poate fi catalogat chiar nepermis, sfidător, ţinând cont de noianul de informaţii şi de acuzaţii, denunţuri şi dezvăluiri ale senatorului fugar Sebastian Ghiță.

Automat, ca şi o consecinţă imediată, aceste amănunte au avut darul de a speria serviciile partenere care nu se aşteptau şi practic nu ştiau ce dezvăluiri vor urma din partea omului care are acum mandat internaţional şi este citat în multe dosare -controversatul om politic Sebastian Ghiță.

De asemenea, demn de remarcat este şi faptul că atât fostul cât şi actualul şef de locație CIA din România au fost deconspirați de Sebastian Ghiță.

Oricum,  despre consecinţele pe care le va avea suspendarea celui de-al doilea om în Serviciul Român de Informaţii nimeni nu poate pronostica. Serviciul Român de Informaţii a anunţat că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare. Până la finalizarea acestora, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea va fi pus la dispoziţia directorului structurii.

coldea

Pentru a clarifica evenimentele şi a vă oferi o imagine de ansamblu, redau cu justeţe, integral textul comunicatului SRI de astăzi 12 Ianuarie 2017 :

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale.

În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig.

Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp.

Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei.

Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români”, precizează SRI.

serviciul-roman-de-informatii

Sursa foto Lumea Justitiei,Stiripesurse.ro,someseanul.ro

Sinteză material efectuat de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro