Criteriul National

Semne clar ca ne aflam intr-un mediu de lucru placut

Semne clar ca ne aflam intr-un mediu de lucru placut
octombrie 31
12:34 2017

Cat de fericiti suntem la locul de munca este una dintre cele mai intalnite intrebari la care probabil nu avem un raspuns 100% sigur si clar, insa bazandu-ne pe modul in care evolueaza lucrurile acolo, cu siguranta putem da un raspuns pozitiv sau negativ, in functie de situatie.
Dar, exista inca multe locuri de munca fericite in care angajatii sunt apreciati, precum si incurajati sa avanseze.
Comunicarea va conta pentru intreaga echipa
Intr-un loc de munca fericit, rareori veti vedea membri ai personalului socati de idei noi sau de schimbari despre care nu stiau anterior. Comunicarea va fi puternica, de la lideri la stagiarii. Toti sunt pastrati in bucla, iar managerii sunt bucurosi sa-i intrebe pe angajati cu privire la sfaturi si solutii pentru anumite situatii.

Obiectivul companiei conteaza
De la echipa la lideri, intr-un mediu de lucru fericit, veti fi martorii persoanelor care vorbesc despre obiectivele companiei. Persoanele se simt incantate de echipa care avanseaza si isi imagineaza mereu modalitatile de a atinge obiectivele companiei.

Stii ca esti o parte importanta a echipei
Ar trebui sa existe un sentiment in mediul de lucru pe care toata lumea sa conteze si ca nu sunt doar roboti care trec printr-o lista lunga de sarcini. Ar trebui sa va simtiti ca si cum ati fi o parte integranta a echipei, cu talente si abilitati utile care va fac bine la locul de munca.

Toata lumea este deschisa sa se schimbe
Printre factorii cei mai critici ai unui mediu de lucru fericit este capacitatea de a primi schimbarea. Echipa ar trebui sa stie ca liderii lor au capacitatea de a gestiona bine schimbarile si ca toata lumea ar trebui sa fie deschisa noilor concepte si idei.

Evolutia este incurajata
In locurile de munca fericite, sefii si liderii de echipa ofera tuturor posibilitatea de a creste si de a avansa. Angajatii nu se simt ca si cum ar fi prinsi intr-un loc de munca inutil, in loc sa-si vada locul de munca ca o oportunitate. De la programele de formare la cele de promovare, compania ar trebui sa investeasca pentru a oferi personalului posibilitatea de a-si asuma noi responsabilitati sau de a invata noi abilitati.

Starea de spirit la locul de munca este una pozitiva
Daca te plimbi printr-un loc de munca fericit, vei fi martor la oameni care rad si vorbesc. Desi toata lumea este concentrata asupra muncii, este sanatos sa nu fie o atmosfera in care sa nu existe conversatie pe durata intregului program.

Sentimentul de sustinere neconditionata
Un loc de munca excelent va face ca fiecare angajat sa se simta incurajat de membrii echipei. Daca cineva solicita o promovare la locul de munca, atat conducatorii echipei, cat si echipa sustin decizia. Locul de munca ar trebui sa fie energic si distractiv.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo