Criteriul National

Senatul SUA aprobă un plan bugetar destinat Pentagonului în pofida obiecţiilor lui Donald Trump – International

Senatul SUA aprobă un plan bugetar destinat Pentagonului în pofida obiecţiilor lui Donald Trump – International
decembrie 11
23:19 2020

Senatul SUA a aprobat, vineri după-amiază, un plan bugetar de 740 de miliarde de dolari destinat Departamentului Apărării, în pofida obiecţiilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump, informează Mediafax citând agenţia Associated Press.

Senatul de la Washington, dominat de o majoritate republicană, a aprobat proiectul bugetar cu 84 de voturi pentru şi 13 împotrivă. În Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Democrat, proiectul bugetar, care prevede asigurarea cheltuielilor esenţiale, a fost aprobat acum câteva zile cu un raport de voturi de 335 la 78.

În cazul în care preşedintele Donald Trump va bloca prin veto intrarea în vigoare a planului bugetar destinat Pentagonului, decizia prezidenţială va putea fi anulată prin voturi cu majorităţi de două-treimi. Nu este sigur că Senatul şi Camera Reprezentanţilor vor menţine acelaşi număr de voturi ca acum în cazul trimiterii proiectului bugetar spre reexaminare.

Donald Trump ameninţă cu blocarea planului bugetar din cauză că membrii Congresului nu vor să sancţioneze companiile online pentru conţinutul postat de utilizatori. În luna mai, Donald Trump a emis o ordonanţă prezidenţială pentru modificarea Secţiunii 230 a Legii Comunicaţiilor, care protejează companiile online de responsabilitate pentru conţinutul difuzat de utilizatori, dar, pentru a intra în vigoare, amendamentele trebuie aprobate de Congres, informează site-ul Axios.com. De asemenea, Donald Trump este nemulţumit că unele baze militare vor purta în continuare numele unor generali confederaţi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul