Criteriul National

Senatul SUA pune o serie de întrebări platformei de socializare Facebook

Senatul SUA pune o serie de întrebări platformei de socializare Facebook
mai 11
13:07 2016

Comitetul de comerț al Senatului SUA a trimis o serie de întrebări adresate Mark Zuckerberg , președinte și CEO al Facebook , după publicarea unui articol.

trend

 

Site-ul Gizmodo acuză prima rețea socială din lume de faptul că a cenzurat teme de știri ” conservatoare” în lista de subiecte populare ( sau ” subiecte ale momentului ” ) . Această caracteristică , disponibilă numai în SUA , afișează o listă de elemente citite pe scară largă în rețeaua socială . Un document publicat de Gizmodo în ziua de luni 9 Mai citând foști subcontractori care lucrează la structura acestei liste , a susținut că site-urile conservatoare au fost excluse sistematic .În replică, Facebook a negat cu vehemență acest lucru.

Scrisoarea a fost trimisă de către senatorul republican John Thune. Mai mult decât atât, sursa citată cere aplicației Facebook detaliile ce ar fi fost oferite Comitetului Senatului, regulile subiectelor și o listă a tuturor informațiilor care ar putea fi supuse cenzurii sau dimpotrivă, să fie injectate „artificial” în listă. Responsabililul subiectelor și tendința Facebook au reacționat deja la unele dintre aceste întrebări la 10 mai. Printr-o postare pe Facebook lungă de mai multe declarații , s-ar fi negat aceste chestiuni și totodată s-ar fi adăugat în mod „artificial” la lista de subiecte ale momentului. După cum s-a menționat de către site-ul de specialitate TechCrunch, nu este surprinzător faptul că un senator conservator John Thune s-ar opune unui proiect de lege care ar face obligatorie acest demers pentru serviciile excelente de internet, asemeni unei forme de „paritate” a opinii politice.

Sursa foto : 60secondmusicmarketing.com

Redacția ziarului Criteriul Național 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo