Criteriul National

Senatul SUA pune o serie de întrebări platformei de socializare Facebook

Senatul SUA pune o serie de întrebări platformei de socializare Facebook
mai 11
13:07 2016

Comitetul de comerț al Senatului SUA a trimis o serie de întrebări adresate Mark Zuckerberg , președinte și CEO al Facebook , după publicarea unui articol.

trend

 

Site-ul Gizmodo acuză prima rețea socială din lume de faptul că a cenzurat teme de știri ” conservatoare” în lista de subiecte populare ( sau ” subiecte ale momentului ” ) . Această caracteristică , disponibilă numai în SUA , afișează o listă de elemente citite pe scară largă în rețeaua socială . Un document publicat de Gizmodo în ziua de luni 9 Mai citând foști subcontractori care lucrează la structura acestei liste , a susținut că site-urile conservatoare au fost excluse sistematic .În replică, Facebook a negat cu vehemență acest lucru.

Scrisoarea a fost trimisă de către senatorul republican John Thune. Mai mult decât atât, sursa citată cere aplicației Facebook detaliile ce ar fi fost oferite Comitetului Senatului, regulile subiectelor și o listă a tuturor informațiilor care ar putea fi supuse cenzurii sau dimpotrivă, să fie injectate „artificial” în listă. Responsabililul subiectelor și tendința Facebook au reacționat deja la unele dintre aceste întrebări la 10 mai. Printr-o postare pe Facebook lungă de mai multe declarații , s-ar fi negat aceste chestiuni și totodată s-ar fi adăugat în mod „artificial” la lista de subiecte ale momentului. După cum s-a menționat de către site-ul de specialitate TechCrunch, nu este surprinzător faptul că un senator conservator John Thune s-ar opune unui proiect de lege care ar face obligatorie acest demers pentru serviciile excelente de internet, asemeni unei forme de „paritate” a opinii politice.

Sursa foto : 60secondmusicmarketing.com

Redacția ziarului Criteriul Național 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro