Criteriul National

Serghei Lavrov se plânge că țările occidentale au ajuns până „la un banditism direct” împotriva Rusiei

Serghei Lavrov se plânge că țările occidentale au ajuns până „la un banditism direct” împotriva Rusiei
martie 29
02:40 2022

Țările din Occident, într-o frenezie rusofobă, nu numai că încalcă normele de comunicare internațională, ci merg chiar până la un banditism direct împotriva Rusiei, inclusiv confiscând proprietății private, a declarat, luni, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la o reuniune a Comisiei partidului „Rusia Unită” pentru cooperare internațională și sprijin pentru diaspora, potrivit agenției ruse Tass.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Occidentalii nu doar că încalcă acum toate normele de comunicare internațională în frenezia lor rusofobă, ei disprețuiesc libertatea de exprimare, statul de drept. Au ajuns până la banditism direct de stat – confiscarea proprietății private, refuză să-şi îndeplinească angajamentele asumate în domeniul financiar şi sfera economică” – a spus şeful diplomaţiei ruse.

„Acest lucru este făcut de aceiași oameni, care timp de opt ani pur și simplu au închis ochii la suferința locuitorilor din Donbas din cauza acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei și a atacurilor neonaziste ale așa-numitelor batalioane de voluntari” – a continuat Serghei Lavrov.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, niciun fel de șantaje și amenințări nu vor obliga Rusia să renunțe la suveranitate.

„Sunt convins că niciun fel de amenințări, șantaje, ultimatumuri nu ne vor obliga să renunțăm la suveranitate, independență, să renunțăm la istoria noastră veche de secole, la cea mai bogată moștenire spirituală lăsată nouă de predecesorii noștri” – a subliniat Lavrov. (Rador)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul