Criteriul National

Serghei Lavrov susţine că ridicarea sancţiunilor face parte din negocierile de pace cu Ucraina / Kievul neagă

Serghei Lavrov susţine că ridicarea sancţiunilor face parte din negocierile de pace cu Ucraina / Kievul neagă
aprilie 30
23:23 2022

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei este parte a negocierilor de pace cu Ucraina, însă negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak neagă acest lucru, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„În prezent, delegaţiile rusă şi ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferinţă un draft de posibil tratat”, a declarat Lavrov pentru agenţia chineză de ştiri Xinhua, potrivit unei relatări postate pe site-ul MAE rus sâmbătă.

„Agenda discuţiilor include, printre alte lucruri, chestiunea denazificării, recunoaşterea noilor realităţi geopolitice, ridicarea sancţiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a intra în amănunte.

Mihailo Podoliak a respins însă aceste afirmaţii, afirmând că Lavrov nu a participat nici măcar la o rundă de negocieri şi că Ucraina nu are nevoie de lecţii de „denazificare” sau privind utilizarea limbii ruse de la cei care au ocupat oraşele ucrainene.

În remarci citate de biroul preşedintelui Volodimir Zelenski, el a spus că „chestiunea sancţiunilor globale internaţionale împotriva Federaţiei Ruse nu este discutată deloc” în cadrul negocierilor Ucraina-Rusia.

„Ţine de toţi partenerii noştri, împreună cu Ucraina, să decidă ce doresc asupra sancţiunilor şi când”, a adăugat el.

Zelenski a insistat după declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie că sancţiunile occidentale asupra Rusiei trebuie să fie întărite şi nu pot fi parte a negocierilor.

Kievul a avertizat vineri că discuţiile privind încheierea războiului, intrat acum în a treia lună, sunt în pericol să se prăbuşească.

Nu a mai existat o întâlnire faţă în faţă de la 29 martie, iar atmosfera a devenit încărcată din cauza acuzaţiilor ucrainene că trupele ruse au comis atrocităţi când s-au retras din zonele de lângă Kiev. Moscova a respins aceste acuzaţii.

„Suntem în favoarea continuării negocierilor, deşi sunt dificile”, a mai spus Lavrov.

  • Urmărește ultimele evoluții din a 66-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul