Criteriul National

Șerifii de Constanța, abonații primăriilor

Șerifii de Constanța, abonații primăriilor
ianuarie 26
10:36 2017

serif

Am urmărit și noi cu ce s-a ocupat presa constănțeană de la începutul anului încoace. Inclusiv bloggerii. Zăpadă, ger, viscol, guvernul Grindeanu, scandal în PNL Constanța, proteste împotriva grațierii și amnistiei, etc.

Mai puțin cu verificarea contractelor încheiate în ultimile luni ale lui 2016 de administrațiile publice locale.

Probabil că jurnaliștii acizi din Constanța nu și-au revenit încă din sărbătorile prelungite de iarnă – dacă punem la număr și faptul că am avut minivacanță și în perioada 21-25 ianuarie. Dar acum sărbătorile au trecut și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce mai scriu presarii dintre Dunăre și Marea Neagră. Dacă nu toți, măcar aceia care se ocupă de investigații, dezvăluiri și altele asemănătoare, care spun că sapă după adevăr și separă grâul de neghină.

Canci! Nici ăștia nu s-au apucat încă de scris. Tot sărbătorile prelungite de iarnă sunt de vină? Probabil.

Așa că le dăm noi, ăștia de la administratiesipolitica.wordpress.com, imboldul necesar ca să se apuce de săpat, de investigat.

Joi, 26 ianuarie 2017, răsfoind din întâmplare ce achiziții directe au avut loc la administrațiile publice locale din județul Constanța, am întâlnit o situație care ne-a atras atenția.

Este un fapt obișnuit ca primăriile să achiziționeze la sfârșitul fiecărui an agende, calendare, pixuri și alte chestii personalizate pe care le oferă cadou partenerilor economici și celor din mass-media.

agenda

În luna noiembrie a anului trecut, unii au dat direct aproape 50.000 de lei pentru agende, calendare și alte cele la sfârșit de an unei firme care este obișnuită să fie amendată de către instituțiile statului.

Astfel, o societate din municipiul Constanța a primit la sfârșitul lui 2016 din partea primăriei unui municipiu suma de 49.865 lei pentru agendele, pixurile, calendarele care se dau înaintea noului an. În condițiile în care prețul maxim estimat al achiziției era mai mic. Cu puțin, dar mai mic.

Problema este că firma cu pricina s-a cam obișnuit să eludeze legislația muncii și să lucreze cu muncitori la negru.
Dintr-o simplă verificare pe google a societății respective, am dat peste o mențiune în raportul de activitate pentru primele șase luni ale anului 2015 întocmit de angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă din județul Constanța. În prima jumătate a anului 2015, firma constănțeană a fost amendată cu 50.000 lei pentru muncă la negru.

Dat fiind amenda atât de mare, întrebăm prin intermediul acestui articol de ce ITM Constanța nu a deschis pe numele firmei, al administratorului sau al patronului un dosar penal, pentru că legea permite acest lucru? Mai ales că din raport reiese că societatea respectivă primise una dintre cele mai mari amenzi. Probabil pentru gravitatea faptelor constatate pe teren de inspectorii ITM.

Pentru că nimeni nu s-a obosit să le întocmească o plângere la Parchet, șmecherii de la firma respectivă s-au înscris la fel de fel de achiziții publice și au obținut mai multe contracte. Printre ele se numără și cel din luna noiembrie a anului trecut.

Astfel că, fără dosar penal, cu amenzi pentru munca la negru în spate, firma respectivă a împușcat la sfârșitul lui 2016 o sumă de aproape 50.000 lei de la un municipiu pentru pixuri, calendare și agende.
Că așa e-n județul Constanța. Așa e-n România.

images

Nu vă dăm detalii ca să investigați și voi, cei din presa scrisă constănțeană. Dacă sunteți deștepți deslușiți din titlu despre ce societate este vorba.

P.S.
Șmecherii ăștia își au sediul în apropierea Pieței Chiliei. Fain, nu?

P.P.S.
Șmecherii își permit să plătească amenzi de 50.000 lei, când numai dintr-un contract cu o singură primărie câștigă suma respectivă.

Zicem, constatăm și vă pupăm!

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro