Criteriul National

Servicii cu beton amprentat de care trebuie sa stii

Servicii cu beton amprentat de care trebuie sa stii
martie 11
21:10 2020

Servicii cu beton amprentat de care trebuie sa stii

Exista mai multe servicii cu beton amprentat pentru care puteti opta ca proprietar de casa ori ca ansablu rezidential.

Ce reprezinta betonul amprentat?

Numit si beton imprimanta sau decorativ, acest tip de beton vine sa revolutioneze practica de pavare a curtilor, aleilor si a altor spatii exterioare importante. Este folosit de mai bine de 3 decenii in tarile din Occident, dar in Romania trendul a patruns mai tarziu. Abia acum, proprietarii si dezvoltatorii incep sa cunoasca avantajele imense pe care le aduce acest tip de pavaj.

In timpul procesului de turnare a betonului, acesta se imprima cu ajutorul unor matrite. Desigur, intreaga operatiune este contra- cronometru, pentru ca altfel betonul se poate intari inainte de a lua forma dorita. Si nu doar forma poate fi diferita in cazul betonului amprentat, dar si culoarea. Prin imprimare, spatiile capata un aspect unic si o forma impresionanta. Cateva exemple de modele de beton amprentat sunt: dale, lemn, caramida sau piatra naturala.
Betonul astfel imprimat si avand in structura sa microfibre de polipropilena, va rezista foarte bine de-a lungul vremii. El nu este influentat negativ de factori meteo puternici, de inghet sau de razele aprige ale soarelui. Din contra, isi pastreaza estetica impecabila multi ani.

Garduri amprentate

Mai putin cunoscute in industria de profil sunt gardurile amprentate. Constructorii au descoperit ca tehnologia de turnare a betonului decorativ functioneaza foarte bine si pentru garduri. Acest lucru ofera noi orizonturi pentru amenajari comerciale sau pentru case. O serie de suprafete verticale pot fi pavate cu ajutorul betonului amprentat: garduri, ziduri si chiar scari.

Intretinerea pavajelor din beton amprentat

Daca pavajele clasice au nevoie de o intretinere speciala, acest lucru nu se aplica suprafetelor din beton decorativ. Sigur, in timp este nevoie de o intretinere minima sau de mici retusuri, dar acestea sunt usor de realizat si nu sunt costisitoare.

La ce se pot folosi pavajele cu beton amprentat

Cateva exemple comune sunt

  • pentru trotuare
  • in piete
  • pentru terasele caselor
  • pentru infrumusetarea curtilor
  • pentru pavarea aleilor, care nu se vor mai umple de vegetatie
  • pentru garaj
  • in jurul unei piscine, pentru un aspect deosebit
  • in zonele benzinariilor
  • pentru garduri, asa cum am aratat mai sus
  • pentru ziduri exterioare ale locuintelor sau institutiilor. In acest caz se poate opta pentru pavare partiala, care va completa foarte frumos aspectul curtii exterioare.

Date fiind toate aceste aplicatii diverse, este lesne de inteles de ce betonul amprentat este atat de popular.Afla mult mai multe despre betonul amprentat pe siteul nostru https://www.betonamprentat365.ro/articole/beton-amprentat-poze/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul