Criteriul National

Servicii de psihiatrie pentru o bună sănătate mintală

Servicii de psihiatrie pentru o bună sănătate mintală
ianuarie 11
12:43 2021

Este bine că în prezent și la noi în țară se apelează cu mai multă încredere, în caz de nevoie, la servicii de psihiatrie atât pentru propria persoană, cât și pentru cineva apropiat.

Căutarea ajutorului psihiatric categoric nu este un semn de nebunie și nici măcar de slăbiciune. Din contră, aceasta este cea mai corectă atitudine pentru a depăși o boală psihică.

Mergi din vreme la psihiatru, ca să eviți agravarea unor tulburări de natură psihică 

O tulburare mintală apare ca urmare a mai multor factori însumați. Cei mai frecvenți dintre aceștia sunt, din ceea ce se cunoaște până la această oră, influența genetică, modificările funcțiilor chimice ale creierului și stresul excesiv specific perioadei în care avem șansa sau neșansa de a trăi.

Este foarte bine că acum există și în țara noastră opțiuni excelente pentru a merge la spitale și clinici de stat sau particulare pentru tratamente psihiatrice de calitate. Dacă ești puțin atent poți să găsești o unitate medicală care să ofere în mod real confort și siguranță pacienților ce apelează la servicii de acest gen.

Știința alegerii unui psihiatru bun și a unui loc de reabilitare adecvat sunt elemente fundamentale pentru succesul tratamentului. Mai mult decât atât, această conduită poate însemna transformarea necesară unui pacient pentru a-i garanta o viață mai frumoasă și pentru a-i întreține speranța în viitor.

În plus, în zilele noastre tratamentele psihiatrice sunt tot mai bine individualizate, special ca să nu le facă rău celor cărora li se administrează. Punându-se siguranța pacientului pe prim plan, medicamentele sunt prescrise în doza ideală, în funcție de nevoile specifice fiecărui bolnav în parte.

Evident, aceleași medicamente pot avea efecte diferite la pacienți diferiți (este mai mult decât firesc ca să se întâmple asta), dar cum toate sunt dozate sub supravegherea psihiatrului ce se ocupă de respectivii pacient, riscurile administrării lor se reduc la minim.

Pe tot parcursul tratamentului, comportamentul fiecărui pacient este evaluat periodic de către specialistul în psihiatrie. Această evaluare medicală își propune să analizeze continuitatea prescrierii unor medicamente, eliminarea din schema de tratament sau înlocuirea acestora cu altele mai adecvate stării pacientului evidențiat la un moment sau altul.

Pentru cei mai mulți oameni, trebuie spus că a fi pacient psihiatric nu înseamnă un semn de nebunie sau slăbiciune, ci mai degrabă nevoia acestuia de a urma sub supraveghere medicală o anumită schemă de tratament. Chiar mai mult decât atât, spitalizarea nu este întotdeauna necesară. Mulți pacienți sunt tratați acasă și se obțin chiar și așa rezultate excelente.

Bineînțeles, nu putem ignora nici aspectul că există cazuri de boli mintale mai grave care necesită spitalizare psihiatrică obligatorie. Cu toate acestea, această procedură de tratament poate fi temporară, până când pacientul va fi capabil ca să revină la viața de familie și să își desfășoare activitățile în limite cât de cât normale.

Desigur, nu trebuie să trecem sub vedere nici faptul că a solicita asistență medicală pentru un diagnostic precoce psihiatric este încă o imensă provocare pentru încă o mare parte a populației. Cu toate acestea, folosind metode moderne de diagnostic, este posibil să se identifice mai ușor problemele mentale și să se găsească căile eficiente de tratament cât mai curând posibil. 

Depresia netratată poate conduce la probleme grave de sănătate 

Depresia este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale începutului de secol 21. Mai mult decât atât, reprezintă unul dintre factorii declanșatori pentru a accentua severitatea bolilor mintale. De aceea este esențial să fii conștient de simptomele acestora. Căutarea de sprijin și îndrumare de specialitate este primul pas în combaterea din fașă a unei boli de ordin psihic și prevenirea dezvoltării acesteia într-un dezechilibru psihic periculos.

Indiferent de nivelul de severitate al bolii, există consecințe nedorite atât la nivel personal, cât și profesional. Prin urmare, respectarea semnelor indicative ale dezechilibrului mental este foarte importantă pentru căutarea unor soluții de tratament cât mai viabile. 

Natura cuprinzătoare a serviciilor de psihiatrie oferite permite tratarea pacienții în orice stadiu al bolii mintale.

Vrei să afli mai multe? Intră pe site-ul mihaeladumitru.com!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul