Criteriul National

Servicii funerare Craiova au organizat cu mana forte inmormantari in perioda pandemiei

Servicii funerare Craiova au organizat cu mana forte inmormantari in perioda pandemiei
mai 10
10:37 2020

643cc8c3-f78c-414d-bb1c-93f705d8c298

Pentru mine regulile din perioada pandemiei nu au sunat sec niciodata! Am incercat sa constientizez importanta fiecarei prevederi in parte si sa dovedesc empatie fata de fiecare persoana care se afla intr-o situatie diferita de a mea. Recunosc ca am fost norocoasa, fiindca:

-am putut sa ies nestingherita in gradina si in curte. Am stat la aer cat am vrut, fara ca nimeni sa ma certe ca am iesit din casa. Acum am vazut clar ce binecuvantare reprezinta sa stai la casa si sa ai o curte mare, plus gradina in spatele acesteia.

-am primit salariul intreg si am lucrat de acasa, dar fara sa fiu stresata.

Mi-a fost mila de cei care au fost concediati, in conditiile in care au de achitat chirie, intretinere si rate la banca.

-nu am avut pe nimeni bolnav sau suspect de infectie.

-nu mi-a murit nimeni in aceasta perioda nefasta, in care la ceremoniile funerare aveau voie 5 persoane.

Discutam zilele trecute cat de greu trebuie sa fie sa nu ai barbati puternici la care sa apelezi sa te ajute la manipularea sicriului. La noi la Craiova toate inmormantarile au fost gestionate cu mana forte de catre firme funerare autorizate Craiova pe care apartinatorii le-au gasit pe site-ul dispeceratului funerar national cu program non stop 07 Funerare.ro. Am putut vedea pe viu acest lucru, dar despre asta voi povesti mai tarziu.

Din empatie fata de familiile indurerate am urmarit atent activitatea firmelor de servicii funerare Craiova si le-am dat nota 10 fara sa stau pe ganduri.

Vecinii mei batrani si-au ingropat decent fiul care suferea de o boala incurabila de mult timp datorit interventiei energice a acestor profesionisti. M-am implicat in alegerea firmei care sa se ocupe de ceremonie la solicitarea lor si am fost multumita pentru multumirea lor sufleteasca.

22b92e34-6ca0-49b0-82f5-e32b676be8d5

Lucrurile au decurs in acest mod:

La miezul noptii am fost sunata plangand de acesti parinti nefericiti care ma implorau sa ma duc la ei, sa solicit in numele lor servici funerare celei mai bune firme de pompe funebre din Craiova.

Nu putem sa ii las singuri in fata acestei nenorociri si am raspuns prezent chemarii lor. Am ramas alaturi de ei, pana cand echipa de la firma aleasa a preluat trupul neinsufletit. Totul s-a petrecut decent si discret ca durerea lor sa fie mult diminuata. In tot cee ce s-a facut au fost consultati inainte si imbarbatati de personal, sa treaca peste cumplita incercare.

S-a comunicat telefonic, prin e-mail, fiindca ei erau devastati si nu puteau iesi din casa si in acelasi timp isi doreau ce este mai bun pentru fiul lor.

Reprezentantii  firmei au trimis fotografii cu modele de sicrie ca ei sa aleaga, cu mai multe haine de diferite croieli si culori, s-au ocupat si de aranjamentul funerar de pe sicriu si de machiajul discret, sa nu se citesca intreaga suferinta pe chipul defunctului.

Privesc in urma clipele acele grele si evaluez situatia obiectiv. Oare ce ar fi facut acesti batrani bolnavi si indurerati, daca personalul firmei nu s-ar fi ocupat de tot?

La capela au fost linistiti cand l-au vazut cat de frumos doarme in casa lui de veci si constatand ca datoria morala fusese indeplinita.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul