Criteriul National

Sfârșit nefericit de concediu: Un turist a fost amendat cu 1.000 de euro pentru furt de nisip de pe o plajă din Italia – International

Sfârșit nefericit de concediu: Un turist a fost amendat cu 1.000 de euro pentru furt de nisip de pe o plajă din Italia – International
septembrie 08
12:44 2020
Un turist francez a fost amendat cu 1.000 de euro după ce a încercat să părăsească Sardinia cu aproape două kilograme de nisip local în bagaje, relatează CNN.

Nisipul idilic al insulei italiene este protejat prin lege iar turiștii riscă amenzi și chiar închisoare dacă încearcă să îl înlăture de pe plajele locale.

Bărbatul francez a fost prins pe aeroportul Elmas din Cagliari în 1 septembrie având asupra sa o sticlă de plastic care conținea aproape două kilograme de nisip, potrivit unui purtător de cuvânt al autorităților locale.

„Sticla a fost confiscată iar acum este în încăperea noastră de depozitare unde păstrăm obiectele reținute. La sfârșitul anului avem de regulă numeroase sticle de nisip adunate”, a precizat acesta pentru CNN.

O lege regională a fost introdusă în 2017 care a făcut ilegală înlăturarea nisipului de pe plajele Sardiniei, amenzile variind între 500 și 3.000 de euro în funcție de cantitatea luată și locul de unde acesta a fost „furat”.

Reglementările au fost introduse doarece incidentele de acest tip au devenit tot mai frecvente și problematice, plajele cu nisip „incredibil” colorat în roz sau de culoare albă fiind ținta predilectă a turiștilor, potrivit purtătorului de cuvânt al autorităților italiene.

„Anul trecut am descoperit un website care ne vindea nisipul nostru drept suvenir. A devenit un fenomen foare cunoscut în Europa”, a precizat acesta, adăugând că autoritățile au început să efectueze controale „mult mai riguroase” în ultimii trei ani”.

„Și sancțiunile sunt mult mai serioase. Colaborăm cu poliția iar aceasta ne anunță [despre incidentele de acest tip] iar membrii publicului sunt încurajați să contacteze autoritățile dacă văd turiști care fură nisipul”, a afirmat purtătorul de cuvânt italian.

Anul trecut poliția a confiscat 40 de kilograme de la un cuplu francez care vizita insula.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul