Criteriul National

Sfaturi de amenajari gradini oferite de Kalon Garden

Sfaturi de amenajari gradini oferite de Kalon Garden
mai 25
13:18 2017

Serviciile de amenajari gradini vin in intampinarea proprietarilor, pentru implinirea visului de a crea un spatiu verde, armonios si placut in fata sau spatele casei. De multe ori amenajarea spatiului din curte reprezinta o adevarata provocare pentru cei care au un spatiu limitat.

Lipsa de experienta in amenajarea gradinii, de multe ori ne face imposibila trairea visului. In astfel de cazuri cel mai bine este sa apelam la profesionisti in amenajari gradini si spatii verzi. Kalon Garden ofera servicii de amenajari gradini pe tot parcursul anului si ajuta la intretinerea acestora pentu a le pastra curate si sanatoase.

Procesul de amenajare a gradinii trebuie sa treaca prin mai multe faze, de la proiectare pana la executare, puncte importante de care trebuie sa tinem cont.

Atunci cand v-ati hotarat la amenajarea gradinii, tebuie sa incercati sa creati o extensie a casei dumneavoastra, iar elementele de decor sa reprezinte o completare a interiorului. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta la transformarea unei curti intr-o gradina demna de admirat:

1. Creaza un plan de amenajare a gradinii

Inainte de a va apuca de constructia in sine a gradinii stabiliti-va clar in minte cam cum ati vrea sa arate la final. Puteti chiar sa faceti un desen unde sa marcati elementele importante ale  gradinii. Alegeti culorile care vor predomina, tematica si stilul gradinii. Spre exemplu, daca sunteti o persoana care adora linistea si natura salbatica incercati sa alegeti vegetatia abundenta, arbusti decorativi sau garduri inalte pe care se vor catara plante agatatoare.

2. Alegerea culorilor

In amenajarea gradinilor alegerea culorilor trebuie facuta cu grija in functie de culorile cladirii, de exemplu sa existe legaturi intre nuanta acoperisului si a pavajului. Este recomandat sa alegeti intotdeauna culori naturale, care vor pune, cu siguranta, plantele in evidenta. Daca gradina dumneavoastra dispune de o piscina puteti utiliza culori precum verdele sau albastrul si astfel veti armoniza mediul in care doriti sa dezvoltati gradina.

3. Florile si plantele decorative

In gradiniarit florile si plantele reprezinta elementele principale. Fie ca este mare sau mica, gradina prin definitie inseamna flori, plante, verdeata sau copaci. Incercati sa alegeti flori in culori deschise, care vor constrasta in mod evident cu verdele frunzelor sau al ierbii. La alegerea plantelor tineti cont si de perioada de inflorire a acestora pentru a programa perioada cea mai frumoasa a gradinii.

4. Gradina cu apa

In amenajari gradinii apa este un element foarte important. Puteti alege o fantana arteziana, un iaz sau o cascada pe care o puteti plasa intr-un loc vizibil si spre care puteti construi un drum pavat cu pietre de rau.

5. Sursa de iluminare

Iluminatul unei gradini foarte mici este necesar pentru a da ideea de spatiu chiar si atunci cand este noapte. Alegerea surselor de iluminare trebuie facuta in functie de zona pe care doriti sa o puneti in evidenta. Totodata este important sa aveti cunostinte pentru a construi si asigura functionalitatea corpurilor de iluminat alese.

6. Asigurati unitatea

Unitatea este elementara in orice tip de amenajare. Astfel, in amenajari gradini este important sa asociati corect culorile si sa alegeti elemente care pastreaza acelasi stil. Spre exemplu daca designul zidului la casa este din caramida nefinisata incercati sa alegeti pavele care au aproximativ aceeasi culoare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo