Criteriul National

Sfaturi de amenajari gradini oferite de Kalon Garden

Sfaturi de amenajari gradini oferite de Kalon Garden
mai 25
13:18 2017

Serviciile de amenajari gradini vin in intampinarea proprietarilor, pentru implinirea visului de a crea un spatiu verde, armonios si placut in fata sau spatele casei. De multe ori amenajarea spatiului din curte reprezinta o adevarata provocare pentru cei care au un spatiu limitat.

Lipsa de experienta in amenajarea gradinii, de multe ori ne face imposibila trairea visului. In astfel de cazuri cel mai bine este sa apelam la profesionisti in amenajari gradini si spatii verzi. Kalon Garden ofera servicii de amenajari gradini pe tot parcursul anului si ajuta la intretinerea acestora pentu a le pastra curate si sanatoase.

Procesul de amenajare a gradinii trebuie sa treaca prin mai multe faze, de la proiectare pana la executare, puncte importante de care trebuie sa tinem cont.

Atunci cand v-ati hotarat la amenajarea gradinii, tebuie sa incercati sa creati o extensie a casei dumneavoastra, iar elementele de decor sa reprezinte o completare a interiorului. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta la transformarea unei curti intr-o gradina demna de admirat:

1. Creaza un plan de amenajare a gradinii

Inainte de a va apuca de constructia in sine a gradinii stabiliti-va clar in minte cam cum ati vrea sa arate la final. Puteti chiar sa faceti un desen unde sa marcati elementele importante ale  gradinii. Alegeti culorile care vor predomina, tematica si stilul gradinii. Spre exemplu, daca sunteti o persoana care adora linistea si natura salbatica incercati sa alegeti vegetatia abundenta, arbusti decorativi sau garduri inalte pe care se vor catara plante agatatoare.

2. Alegerea culorilor

In amenajarea gradinilor alegerea culorilor trebuie facuta cu grija in functie de culorile cladirii, de exemplu sa existe legaturi intre nuanta acoperisului si a pavajului. Este recomandat sa alegeti intotdeauna culori naturale, care vor pune, cu siguranta, plantele in evidenta. Daca gradina dumneavoastra dispune de o piscina puteti utiliza culori precum verdele sau albastrul si astfel veti armoniza mediul in care doriti sa dezvoltati gradina.

3. Florile si plantele decorative

In gradiniarit florile si plantele reprezinta elementele principale. Fie ca este mare sau mica, gradina prin definitie inseamna flori, plante, verdeata sau copaci. Incercati sa alegeti flori in culori deschise, care vor constrasta in mod evident cu verdele frunzelor sau al ierbii. La alegerea plantelor tineti cont si de perioada de inflorire a acestora pentru a programa perioada cea mai frumoasa a gradinii.

4. Gradina cu apa

In amenajari gradinii apa este un element foarte important. Puteti alege o fantana arteziana, un iaz sau o cascada pe care o puteti plasa intr-un loc vizibil si spre care puteti construi un drum pavat cu pietre de rau.

5. Sursa de iluminare

Iluminatul unei gradini foarte mici este necesar pentru a da ideea de spatiu chiar si atunci cand este noapte. Alegerea surselor de iluminare trebuie facuta in functie de zona pe care doriti sa o puneti in evidenta. Totodata este important sa aveti cunostinte pentru a construi si asigura functionalitatea corpurilor de iluminat alese.

6. Asigurati unitatea

Unitatea este elementara in orice tip de amenajare. Astfel, in amenajari gradini este important sa asociati corect culorile si sa alegeti elemente care pastreaza acelasi stil. Spre exemplu daca designul zidului la casa este din caramida nefinisata incercati sa alegeti pavele care au aproximativ aceeasi culoare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo