
Sfaturi de succes pentru antreprenorii incepatori – sursa articol firma contabilitate Timisoara
Succesul In calitate de antreprenor, scopul tau final este sa duci o afacere de la zero la erou. Pentru majoritatea dintre noi, acest lucru nu se intampla peste noapte. De obicei, vor exista incercari si erori pe masura ce treceti prin ceea ce va va face afacerea de succes.
Cu toate acestea, exista anumite caracteristici care va pot ajuta sa va navigati spre varf.
1. Pozitioneaza-te ca lider. Antreprenorii conduc drumul. Dar a te pozitiona ca lider nu inseamna doar sa ai raspunsurile potrivite – sansele sunt ca nu le vei avea pe cele potrivite in fiecare situatie. Este mai mult despre a sti unde sa gasesti raspunsurile. Va trebui sa iei multe decizii dificile in noua ta activitate, asa ca trebuie sa ai incredere in deciziile pe care le iei de zi cu zi.
2. Fii deschis la minte. Aflati cand sa spuneti ,,cand”. Ideea ta despre ceea ce este corect poate fi de fapt gresita. Fiti deschis la alte sugestii si idei. Tine minte, afacerea ta nu este de fapt despre tine. Este vorba despre a oferi un produs bun clientilor tai si de a face tot ce este necesar pentru a te asigura ca clientii tai se transforma in clienti repetati. Cu alte cuvinte, fiti gata sa imbratisati idei proaspete, chiar daca acestea sunt contrare propriilor convingeri.
3. Oferiti valoare – nu doar profit rapid. Asigurati-va ca compania dumneavoastra ofera o valoare reala clientilor. Antreprenorii de succes sunt implicati pe termen lung. Nu urmaresc o schema de imbogatire rapida. Asigurati-va ca afacerea dvs. ofera servicii si vinde produse care ofera de fapt un rezultat substantial mai bun pentru clientii dvs.
4. Construieste relatii pe termen lung. Relatiile conteaza. Oamenii fac afaceri cu companii pe care le cunosc, le plac si in care au incredere. In plus, desi este tentant sa ramai in cautarea de noi clienti, clientii existenti sunt cea mai buna sursa de afaceri repetate si cei mai profitabili clienti. Pentru a le castiga loialitatea, trebuie sa cultivi o relatie cu ei.
5. Cautati idei noi – mai ales dincolo de industria dvs. Nu va concentrati doar pe industria dvs. ca sursa de idei noi. Gandeste-te in afara cutiei, aventureaza-te pe un teritoriu neexplorat si extinde-ti sfera intelectuala. De exemplu, conceptul de drive-through intalnit in mod obisnuit in fast-food a fost o idee imprumutata de la bancheri.
6. Inspira-ti echipa. Ofera oamenilor un motiv sa fie entuziasmati sa lucreze pentru compania ta. Fa-ti scopul de a-i ajuta sa reuseasca in munca lor. Vor ramane langa tine daca ramai langa ei. A inspira. Investi. Repeta.
7. Accesati totul. Incluziunea ar trebui sa fie parte integranta a aspiratiei dvs. comerciale. Faceti din notiunea ,,impreuna suntem mai buni” punctul de sprijin operational in jurul caruia va construiti afacerea. Este mai probabil sa prosperi daca oamenii te considera un antreprenor care intelege ca 1+1 este mult mai puternic decat doar 1.
8. Afla ce isi doresc cu adevarat clientii tai. Scopul afacerii este de a aduce clientilor tai un beneficiu mai mare, un avantaj mai mare si un rezultat mai mare. Dar daca nu stiti care ar trebui sa fie punctul lor final, cum ii puteti ajuta? Nu presupune ca stii raspunsul. Studiaza-le actiunile si vorbeste cu ei pentru a afla cum poti deveni eroul lor.
9. Cautati rezultate, nu motive. Unul dintre mentorii mei, Marshall Thurber, ar spune: ,,Exista motive si exista rezultate, singurul lucru care conteaza sunt rezultatele.” Motivele sunt pline de partiniri emotionale si sunt adesea gresite. In loc sa va ghidati afacerea pe baza ipotezelor, construiti-o pe date.
10. Inoveaza, inoveaza si (INTOTDEAUNA) inoveaza! Asigurati-va ca compania dvs. castiga jocul inovatiei. Introduceti produse proaspete, idei, servicii, noi moduri de a face – nu doar de dragul de a veni cu ceva ,,nou”, ci pentru a anticipa ce altceva puteti face pentru a va ajuta clientii sa obtina un rezultat mai bun. Daca ti-a placut sa citesti acest articol, urmareste-ne si pe infiintari firme Timisoara