Criteriul National

Sfaturi pentru a deveni un antreprenor de succes

Sfaturi pentru a deveni un antreprenor de succes
decembrie 03
00:04 2021

Sfaturi de succes pentru antreprenorii incepatori – sursa articol firma contabilitate Timisoara

Succesul In calitate de antreprenor, scopul tau final este sa duci o afacere de la zero la erou. Pentru majoritatea dintre noi, acest lucru nu se intampla peste noapte. De obicei, vor exista incercari si erori pe masura ce treceti prin ceea ce va va face afacerea de succes.

Cu toate acestea, exista anumite caracteristici care va pot ajuta sa va navigati spre varf.

1. Pozitioneaza-te ca lider. Antreprenorii conduc drumul. Dar a te pozitiona ca lider nu inseamna doar sa ai raspunsurile potrivite – sansele sunt ca nu le vei avea pe cele potrivite in fiecare situatie. Este mai mult despre a sti unde sa gasesti raspunsurile. Va trebui sa iei multe decizii dificile in noua ta activitate, asa ca trebuie sa ai incredere in deciziile pe care le iei de zi cu zi.

2. Fii deschis la minte. Aflati cand sa spuneti ,,cand”. Ideea ta despre ceea ce este corect poate fi de fapt gresita. Fiti deschis la alte sugestii si idei. Tine minte, afacerea ta nu este de fapt despre tine. Este vorba despre a oferi un produs bun clientilor tai si de a face tot ce este necesar pentru a te asigura ca clientii tai se transforma in clienti repetati. Cu alte cuvinte, fiti gata sa imbratisati idei proaspete, chiar daca acestea sunt contrare propriilor convingeri.

3. Oferiti valoare – nu doar profit rapid. Asigurati-va ca compania dumneavoastra ofera o valoare reala clientilor. Antreprenorii de succes sunt implicati pe termen lung. Nu urmaresc o schema de imbogatire rapida. Asigurati-va ca afacerea dvs. ofera servicii si vinde produse care ofera de fapt un rezultat substantial mai bun pentru clientii dvs.

4. Construieste relatii pe termen lung. Relatiile conteaza. Oamenii fac afaceri cu companii pe care le cunosc, le plac si in care au incredere. In plus, desi este tentant sa ramai in cautarea de noi clienti, clientii existenti sunt cea mai buna sursa de afaceri repetate si cei mai profitabili clienti. Pentru a le castiga loialitatea, trebuie sa cultivi o relatie cu ei.

5. Cautati idei noi – mai ales dincolo de industria dvs. Nu va concentrati doar pe industria dvs. ca sursa de idei noi. Gandeste-te in afara cutiei, aventureaza-te pe un teritoriu neexplorat si extinde-ti sfera intelectuala. De exemplu, conceptul de drive-through intalnit in mod obisnuit in fast-food a fost o idee imprumutata de la bancheri.

6. Inspira-ti echipa. Ofera oamenilor un motiv sa fie entuziasmati sa lucreze pentru compania ta. Fa-ti scopul de a-i ajuta sa reuseasca in munca lor. Vor ramane langa tine daca ramai langa ei. A inspira. Investi. Repeta.

7. Accesati totul. Incluziunea ar trebui sa fie parte integranta a aspiratiei dvs. comerciale. Faceti din notiunea ,,impreuna suntem mai buni” punctul de sprijin operational in jurul caruia va construiti afacerea. Este mai probabil sa prosperi daca oamenii te considera un antreprenor care intelege ca 1+1 este mult mai puternic decat doar 1.

8. Afla ce isi doresc cu adevarat clientii tai. Scopul afacerii este de a aduce clientilor tai un beneficiu mai mare, un avantaj mai mare si un rezultat mai mare. Dar daca nu stiti care ar trebui sa fie punctul lor final, cum ii puteti ajuta? Nu presupune ca stii raspunsul. Studiaza-le actiunile si vorbeste cu ei pentru a afla cum poti deveni eroul lor.

9. Cautati rezultate, nu motive. Unul dintre mentorii mei, Marshall Thurber, ar spune: ,,Exista motive si exista rezultate, singurul lucru care conteaza sunt rezultatele.” Motivele sunt pline de partiniri emotionale si sunt adesea gresite. In loc sa va ghidati afacerea pe baza ipotezelor, construiti-o pe date.

10. Inoveaza, inoveaza si (INTOTDEAUNA) inoveaza! Asigurati-va ca compania dvs. castiga jocul inovatiei. Introduceti produse proaspete, idei, servicii, noi moduri de a face – nu doar de dragul de a veni cu ceva ,,nou”, ci pentru a anticipa ce altceva puteti face pentru a va ajuta clientii sa obtina un rezultat mai bun. Daca ti-a placut sa citesti acest articol, urmareste-ne si pe infiintari firme Timisoara

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul