Criteriul National

Sfaturi pentru alegerea corecta a unei lustre LED

Sfaturi pentru alegerea corecta a unei lustre LED
iunie 26
11:52 2021

Alegerea unei lustre LED pentru camera noastra de zi sau de luat masa poate parea o sarcina foarte simpla, dar nu este. Tehnologia utilizata in aceste surse de lumina este superioara celei a becurilor traditionale si, prin urmare, iti ofera un numar mai mare de alternative. Atunci cand alegi cele mai bune corpuri de iluminat, tine cont de mai multe criterii.

Exista lustre suspendate, lustre in picioare, benzi LED, spoturi si multe altele, cu lumini albe in diferite nuante si, de asemenea, lumini colorate Ce sa alegeti? Aceasta va depinde foarte mult de criteriile personale si de stilul camerei, cu toate acestea, pentru ati face o idee mai jos, las o serie de indicatii care te vor ajuta sa iei decizia.

Ce este o lustra LED?

O lutra LED este o sursa de lumina alba formata din diode mici, care sunt componente electronice care permit trecerea curentului electric intr-o singura directie. Cumparand lustre LED te bucuri de avantajul de a avea o lumina cat mai naturala.

Lustrele cu LED emit lumina monocromatica, iar unele dintre ele sunt fabricate exclusiv pentru a emite radiatii intr-o anumita gama, ar fi becurile ultraviolete care sunt utilizate in sere si laboratoare pentru a ajuta plantele sa creasca.

In prezent, luminile LED sunt, de asemenea, fabricate in diferite culori, care sunt utilizate in principal pentru decorarea camerelor de petrecere, dormitoare, gradini si chiar piscine si fantani in versiuni impermeabile.

Cum functioneaza o lustra LED?

Lumina generata de o lustra LED provine dintr-un proces numit electroluminiscenta, in care electricitatea curge prin terminalele diodelor.

Becurile traditionale nu functioneaza in acest fel, de exemplu, lampile fluorescente contin un gaz si mercur care, atunci cand sunt in contact cu curentul electric, genereaza lumina.

Sfaturi pentru alegerea iluminatului cu LED-uri in casa ta

Asa cum am mai spus, nu este usor sa alegi un tip de lumina LED pentru casa ta, deoarece exista multe forme, dimensiuni, modele, marci si specificatii, asa ca in randurile urmatoare iti vom arata cateva aspecte de baza care te vor ajuta sa iei decizia finala:

Gandeste-te la tipul de lumina alba pe care il doresti

Este adevarat ca lustrele led albe produc lumina alba, dar nu toate fac acest lucru in aceeasi nuanta. Tipul de lumina dintr-o lustra este determinat de numarul de grade kelvin (°K) pe care le produce. Exista trei tipuri de lumina alba:

  • Cald (3.000K): Lumina calda este usor galbena si este folosita pentru a crea medii confortabile si placute care va invita sa va odihniti si sa va relaxati. Camerele, camerele de zi si sala de mese sunt locurile din casa unde puteti plasa acest tip de lampi.
  • Rece (5800K): Lumina rece emite o nuanta usor albastra si este comuna pentru a vedea in zone foarte intunecate si spatioase, este, de asemenea, folosita in locuri in care exista o multime de activitati, ar fi centre comerciale, sali de clasa si magazine. In casa ta trebuie sa fie prezente in bai, holuri, scari, garaje, bucatarii si depozite.
  • Neutru (4.500K): Lumina neutra este foarte asemanatoare cu lumina naturala, astfel incat poate fi folosita in aproape orice mediu, dar intr-o casa sunt de obicei situate in studiouri, camere de joaca pentru copii, camere pentru copii si camere de studiu.

Tine cont de toate aceste informatii atunci cand iti alegi lustrele si cu siguranta te vei bucura in interior de cea mai buna lumina pentru tine. In felul acesta, vei obtine rezultatele dorite atunci cand vine vorba de iluminarea spatiului tau de lucru. Astfel, iti va fi foarte usor sa aprinzi lumina si sa te bucuri de confort.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul